Változások, új előadások a nyári évad programjában

Az április 22-én megtartott online sajtótájékoztatón elhangzott és bemutatott tervezethez képest néhány ponton módosult a Gyulai Várszínház nyári évadának programja. Két produkció kiesett, viszont több új bekerült a programba.

A Bartók és Kodály címmel tervezett bemutatónk a pandémia miatt a kőszínházakban feltorlódott feladatok, programok miatt idén nem valósulhat meg, de reményeink szerint jövőre ezzel az előadással nyithatjuk majd az évadot. Az eredetileg tervezett előadás napján ugyanakkor egy szintén ifj. Vidnyánszky Attila rendezte előadást láthat a közönség Ereim végei – Táncdráma Trianon 101. évfordulójára címmel a Fonó Budai Zeneház produkciójaként.

(https://gyulaivarszinhaz.hu/events/ereim-vegei/)

 

A Shakespeare Fesztiválon a veszprémi Kabóca Társulat visszalépése miatt elmarad a Rómeó és Júlia bábos változata, s helyette három kortárs magyar író (Márton László, Tasnádi István, Vörös István) Shakespeare-jelenetének felolvasó-színházi előadását tartjuk meg Shakespeare 37-ből három címmel.

(https://gyulaivarszinhaz.hu/events/shakespeare-37-bol-harom/)

 

A Vár Blues Fesztiválon Tátrai Tibor végül nem a Magyar Atommal, hanem a Borsodi Blue Collectíve együttessel lép föl.

(https://gyulaivarszinhaz.hu/events/xiv-var-blues-fesztival/)

 

Új produkcióként másnap pedig meghallgathatjuk Rost Andreát is a Hot Jazz Banddel, amint a világhírű operaénekesnő fiatal korának meghatározó slágerereit, musicalrészleteit énekli.

(https://gyulaivarszinhaz.hu/events/rost-andrea-feat-hot-jazz-band/)

 

Az Erdélyi Hét korábban üresnek látszó napjára bekerült a marosvásárhelyi Yorick Stúdió Lázadni veletek akartam című előadása Sebestyén Aba rendezésében.

(https://gyulaivarszinhaz.hu/events/lazadni-veletek-akartam/)

 

Szintén új produkcióként bekerült a programba a Bab Társulat előadásában Kiss Ottó A piros tengeralattjáró című művének ingyenesen megnézhető bábos változata a vár mögötti ligetben.

(https://gyulaivarszinhaz.hu/events/kiss-otto-a-piros-tengeralattjaro/)

 

S az ötödik saját bemutatónk a Két Hold világa című előadás lesz, amely a múlt század második felében élt és alkotott, két kiváló irodalmár, Nemes Nagy Ágnes és Lengyel Balázs a kapcsolatát dolgozza fel. Bogdán Zsolt és Szorcsik Kriszta adják elő, Árkosi Árpád rendezésében.

(https://gyulaivarszinhaz.hu/events/ket-hold-vilaga/)