Játékos szpot-verseny fiataloknak

„Shakespeare, amikor magyar” címmel 14–25 év közötti Békés megyei fiataloknak indítunk játékos videópályázatot. 

Az idei Shakespeare Fesztiválon (június 28. – július 4.) csak magyar társulatok adják elő Shakespeare következő műveit: Rómeó és Júlia, Hamlet, Lear király, Othello, Lóvátett lovagok, III. Richárd, Vihar, Ahogy tetszik.

Készíts önállóan vagy egy társaddal egy flashmob-szerű, maximum 1 perc hosszúságú telefonos videót bárhol, ahol mások előtt népszerűsíteni tudod Shakespeare-t és valamelyik, az idei Shakespeare Fesztiválon szereplő művét! Mondj el egy tetszőlegesen választott rövid szövegrészletet Shakespeare egyik fenti művéből, tetszőleges nyilvános helyen, előadásod végén közöld a jelenlévőkkel, hogy melyik műből idéztél, vedd fel a telefonoddal, és küldd el nekünk! Elkészítheted az iskolád folyosóján, bemehetsz a Várba, vagy készítheted az utcán, a Csaba Centerben stb., de akár szavalhatsz a buszon, a Körös vagy az Élővíz-csatorna partján, a fantáziádra bízzuk! Fontos, hogy minél többen hallgassanak, legyenek jelen a videón. Légy bátor és kreatív!

Az elkészült videókat, amelyek maximum 1 percesek lehetnek, a Gyulai Várszínház Instagram-oldalára a beérkezések sorrendjében töltjük fel. A kreatív videókat háromtagú zsűri – dr. Elek Tibor igazgató, Kovács Vanda gyulai színművész és Kóra Katalin Bianka gyulai versmondó, színházi titkár – értékeli.

A legjobb pályázatok értékes díjakban részesülnek.

Fődíj: egy két személyre szóló bérlet a Shakespeare Fesztivál összes előadására.

Az egyperces szpotokat a gyulaivarszinhaz.shakespeare@gmail.com email címre várjuk.

Ugyanitt a közönség is szavazhat kedvencére. A legtöbb szavazatot kapott szpot készítője egy két személyre szóló belépőjegyet nyer a Nemzeti Színház valamelyik őszi Rómeó és Júlia-előadására.

A videók beküldése folyamatos, június 10–25. között.

Eredményhirdetés: június 27-én, a Shakespeare Fesztivál kezdete előtti napon a Gyulai Várszínház honlapján és Facebook-oldalán.

(A címlapon közölt fotó forrása: cultura.hu)