XIV. Vár Blues Fesztivál


2021. július 24. 20.00 óra, Várszínpad

Az előadás hossza: 4 óra

Online jegyvásárlás
Belépőjegy:  4900 Ft 

 

Az érvényben lévő járványügyi szabályozások értelmében a színházi előadásokon csak védettségi igazolással rendelkező nézők vehetnek részt. Ezért, kérjük, egyelőre, az online jegyvásárlás lehetőségével csak olyan nézőink éljenek, akik rendelkeznek igazolással, illetve tudják, hogy az előadás idején már mindenképpen rendelkezni fognak. Jegyek visszaváltására csak elmaradt előadás esetén van lehetőségünk.

 

XIV. Vár Blues Fesztivál

Bluestone & the Horn Section

blues koncert

Vasicsek János „Öcsi” – ének

Kőmíves „Stone” András – gitár

Nemes Zoltán – billentyűsök

Tomor Barnabás – basszusgitár

Molnár Dániel – dobok 

Weisz Gábor – tenor és szoprán szaxofon, fuvola

Almási Attila – harsona, bariton szaxofon

 

Rövid bio:

Blue Stone, vagy Blues Tone? – igazából szójátékról van szó, de egyúttal utalás a zenekar alapítójára, Kőmíves „Stone” Andrásra. 2014-ben kezdték meg működésüket kvintettben, a már más-más formációkból is ismert zenészbarátok. Célkitűzésük a „bluesvilág” fekete-fehér előadóinak népszerűsítése és a kedvenc blues örökzöldek műsoron tartása. Kihívásnak tekintik megőrizni a műfaj iránti érdeklődést, de mindezt úgy, hogy a saját zenei megközelítésükkel nyúlnak a dalokhoz.

 

Halper-Hendrix Experiment

A szextett tagjai:

Halper László – gitár

Kosztyu Zsolt – basszusgitár

Kollmann Gábor – altszaxofon

Fekete István – trombita

Csejtey Ákos – tenorszaxofon

Hajas László – dob

 

A Halper-Hendrix Experiment zenekar 2013-ban jött létre, és Jimi Hendrix számait játssza jazzes felfogásban. Ez az együttes Halper László korábbi formációjára, a Band of Gypsys Reincarnation nevű zenekarra épült, amely 2010-ben jelentette meg az első lemezét, melynek felvételein a világhírű jazztrombitás, Randy Brecker is közreműködött.
A zenekar vendégművésze az amerikai énekes Ric Toldon, aki Jimi Hendrixhez hasonlóan Seattle-ben született.

 

Tátrai Tibor és a Magyar Atom

Blues koncert

A zenekar tagjai:

Tátrai Tibor – gitár

Tóth János Rudolf – ének, gitár

Solti János – dob

Zsoldos Tamás – bass

Tátrai Tibor 1994-ben a Hobo Blues Band aktuális felállásának zenészeivel, önmaguk jogán is legendás – számtalan más együttesből ismert – hangszeresekkel hozta létre a kötöttségektől mentes, „felelősség nélküli zenélésre” felesküdött formációt, a Magyar Atomot. A kizárólag blues- és blues-rock-sztenderdeket játszó, tehát saját számokat nem író zenekar eredetileg Jimi Hendrix Emlékzenekarként jött volna létre, ám hamar kiderült, hogy a Paksi Atomerőmű támogatná második koncertjük rögzítését, így a találó Magyar Atom név mellett döntöttek. És nagyon jól tették, hiszen azóta is megbízhatóan, hatalmas energia-felszabadítással töltik fel koncert közben magukat és a hallgatóságot. A saját dalok elvárásaiból eredő teher lepakolása garantáltan mindig utat enged a tiszta zenélésre fókuszáló örömnek, és igazi kiváltság ilyen kaliberű muzsikusokat látni elemi erővel játszani.