A Színházi Olimpia nemzetközi előadásai Gyulán

A Színházi Olimpia nemzetközi előadásai Gyulán

Az előadások csupán 200 forintos regisztrációs jegy megváltásával tekinthetők meg!

 

A X. Színházi Olimpia előadásaival indul a Gyulai Várszínház 60. évada.

A Prométheusz’22 című előadás Kali Ágnes és Tompa Gábor adaptációja Aiszkhülosz Leláncolt Prométheusz című tragédiája nyomán készült és a Kolozsvári Állami Magyar Színház, az Snt Drama Ljubljana és a Konstancai Állami Színház közös produkciójaként látható Gyulán június 22-én. A rendező, Tompa Gábor ajánlója szerint a Prométheusz‘22 elmélkedés az értelmiségi helyzetéről a 21. században. Az előadás ironikus és józan megközelítésből próbálja vizsgálni Prométheusz kortárs világunkban oly aktuálisnak ható mítoszát. Magyar, román és angol nyelven, magyar felirattal láthatják majd a nézők.

 

A Luxuria, a Barcelona Flamenco Ballet előadása június 24-én kápráztatja majd el a közönséget a feszültségteljes, izgalmas, intrikákkal, szerelemmel, komplex hatalmi játékokkal, hűséggel és tragédiával, mély érzelmekkel és érzetekkel teli világával! A Flamenco reborn című világsikerű produkciót is jegyző David Gutiérrez koreográfus vezetése alatt készült Luxuria című flamenco-show meghökkentő és lenyűgöző élményt ígér a nézőknek. A Luxuriában minden van, szexbotránytól a mélységes döbbenetig – az előadás ugyanakkor a hagyományos és modernebb, kortárs flamenco tánc innovatív kombinációját nyújtja, aminek köszönhetően kétségkívül az utóbbi évek egyik leglátványosabb színpadi produkciójának számít.

 

A Jules Verne regényből készült Húszezer mérföldnyire a tenger alatt című színpadi adaptáció rendezője Pino Di Buduo. Ő és a Teatro Potlach társulat az elmúlt években már kétszer is szerepelt Gyulán, 2019-ben Vidám Shakespeare címmel még közös bemutatót is létrehoztak a Gyulai Várszínházzal. A június 27-én látható előadás ötlete a társulat azon jellemzőjéből származik, hogy a komoly színészi munkát és a színpadi jelenlétet helyezi előtérbe, miközben a legmodernebb és legfejlettebb digitális és fénytechnikai technikákat alkalmazzák. Jules Verne híres könyvéből egy elképesztő látványvilágú előadás születik, amely azon a felfogáson alapul, hogy a drámaszínházhoz tartozó elbeszélő technikákat digitális szcenográfiai technikákkal ötvözve a regényoldalak látomásszerű hatását alkotják újra. Az előadás világszerte nagy népszerűségnek örvend a különböző színházakban és a fesztiválokon. Angol nyelven magyar felirattal láthatják majd a nézők.