William Shakespeare: Vihar

2021. június 29. 20.30 óra, Várszínpad

Az előadás hossza: 1 óra, szünet nélkül

Online jegyvásárlás
Belépőjegy: 1900 Ft, 2400 Ft, 2900 Ft

 

Az érvényben lévő járványügyi szabályozások értelmében a színházi előadásokon csak védettségi igazolással rendelkező nézők vehetnek részt. Ezért, kérjük, egyelőre, az online jegyvásárlás lehetőségével csak olyan nézőink éljenek, akik rendelkeznek igazolással, illetve tudják, hogy az előadás idején már mindenképpen rendelkezni fognak. Jegyek visszaváltására csak elmaradt előadás esetén van lehetőségünk.

 

William Shakespeare 

Vihar

 

A Kulcsár Noémi Tellabor előadása

 

Táncolják:

Prospero – Csere Zoltán

Caliban – Túri Lajos Péter

Antonio – Deák Kristóf

Alonso – Engelman András

Fernando – Kovács Mátyás

Miranda – Hajszán Kitti

Sycorax – Bányai Mirjam

Ariel – Horváth Attila

 

Dramaturg: Cseh Dávid

Jelmez : Bati Nikolett

Látvány: Kulcsár Noémi, Csere Zoltán

Zene: Szabó Sipos Ágoston

Koreográfus: Kulcsár Noémi Harangozó-díjas

 

„Olyanok vagyunk mi is, mint

Az álmok anyagja: kurta életünk

Keretje álom.”

(Szász Károly fordítása)

 

Egy viharos éjjelen különös alakok gyűlnek össze egy elvarázsolt szigeten. Egy bölcs, magányos öreg férfi, egy gyönyörű szép , tiszta lány, egy romlott, alávaló gazember és egy könnyedléptű szellem. Ez volna Prospero? Emez Miranda? Hol van a sötét Caliban? Na és Ariel? A Kulcsár Noémi Tellabor társulat táncosai a mozgás és a tánc nyelvén gondolják újra és tovább Shakespeare művészi számvetését, amely egyszerre a színpadtól való búcsú és annak örök éltetése.

 

Kulcsár Noémi Harangozó-díjas koreográfus a Macbeth, a Szentivánéji álom és a Sok hűhó semmiért után ezúttal William Shakespeare kései remekműve nyomán készít adaptációt. Az új bemutató álomszerű világában egyszerre ég a lemondás és a bosszú érzése, és fénylik a fiatal szerelem reménye, miközben nem tudni, hol kezdődik a tánc és a mozdulat, vagy hol végződik a zene. A cirkuszi és bábos elemekből is álló produkcióban pedig nemcsak kortársainkat ismerhetjük fel, hanem önmagunkat is.