Novemberi előadásaink

Kedves Nézőink!

 

Novemberben is, hetente egyszer, változatos műfajú, zenés és drámai, minőségi szórakoztatással várjuk a színház barátait.

November 9-én a Most Fesztivál 2022-ben Legjobb monodráma díjas előadásával kezdünk: Fekete – fehér. Göttinger Pál a kiváló színész, rendező Légrádi Gergely Stefan Zweig Sakknovella című kisregénye alapján készült darabját viszi színre Ujj Mészáros Károly (Liza, a rókatündér) rendezésében.

Egy hotelszoba – akár egy börtön cellája. Van idő mesélni, van idő játszani. A magányos fogoly megpróbálja mindenáron ép elmével túlélni az új hatalom pusztító elnyomását. A végeláthatatlan kihallgatásokat. Hogyan segíthet mindebben a sakk? Hol kezdődik a játékszenvedély és hol válik őrületté? Csak úgy sorjáznak a játszmák, amelyeket le kell játszani, úgy önmagával, mint a másik színnel és a hatalommal.

Az előadás színlapja

 

 

November 14-én Balsai Móni Shirley Valentine szerepében varázsolja el majd a közönségünket. Willy Russell remekbe szabott, szívmelengető és sziporkázóan humoros sikerdarabját Ujj Mészáros Károly új fordításban és rendezésében láthatjuk.

Az előadás színlapja

 

 

November 22-én Levél helyett címmel a Mácsafej zenekar, Korodi Janka és Kolcsár József sepsiszentgyörgyi színművészekkel kiegészülve ad elő egy zenés, verses összeállítást. A háromszéki művészek öt évvel ezelőtt nagy sikerrel adták elő már nálunk A dolgokról egy földi szellemnek címmel verskoncertjüket. Az új előadásuk szerelmes-vers összeállítás, amelyben elsősorban a magyar irodalom huszadik századi lírájából válogatva megzenésített versek és versek előadásával nyújt ízelítőt a szerelem/szeretet összetett világáról, többek között Szilágyi Domokos, Pilinszky János, József Attila, Radnóti Miklós, Székely János szerelmi lírájából válogatva és néhány kortárs költő (Fodor Ákos, Grecsó Krisztián) versével kiegészítve.

A koncert a Gyulai Várszínház és a Boróka Magyar – Székely Kulturális Közhasznú  Egyesület közös szervezésében valósul meg.

Az előadás színlapja

 

 

Utolsó novemberi előadásunk 28-án lesz, Lélegezz címmel. Duncan Macmillan darabját a Katona József Színház fiatal színművészei, Pálos Hanna és Vízi Dávid adják elő Forgács Péter rendezésében.

A Férfi gyereket szeretne. A Nő nem. Vagyis inkább igen. Mert végülis ez lenne az élet értelme és célja. De várjunk csak! Mekkora lesz egy újszülött ökológiai lábnyoma? Nem a túlnépesedett bolygót kéne inkább megmenteni? Utódok helyett fákat ültetni? Pálos Hanna és Vizi Dávid zsigeri összjátéka egyetlen hömpölygő párbeszédben meséli el a gyerekvállalás dilemmáiba belebonyolódó Nő és Férfi szélsőséges és felkavaró történetét.

Az előadás színlapja

 

 

Kedves Nézőink! Még mindig érdemes bérletet váltaniuk az őszi évadunkra, és tisztelettel ajánljuk azt is, hogy jegyeiket elővételben váltsák meg!

Jó szórakozást, felemelő élményeket kívánunk!