Levél helyett – A Mácsafej zenekar koncertje

2023. november 22. (szerda) 19.00 óra, Kamaraterem
Online jegyvásárlás
Belépőjegy: 2900 Ft

 

Levél helyett – A Mácsafej zenekar koncertje

 

A zenekar tagjai:

Márk Attila – akusztikus gitár, ének

Ferencz Csaba – akusztikus gitár, ének

Ticusan János – elektromos gitár

Vitályos Lehel – bőgő

Ferencz Áron – ütőshangszerek

 

Közreműködik Korodi Janka és Kolcsár József színművész.

 

A Mácsafej zenekar legújabb előadása, amely adathordozón is elérhető, szerelmes-vers összeállítás, amelyben elsősorban a magyar irodalom huszadik századi lírájából válogatva megzenésített versek és versek előadásával nyújt ízelítőt a szerelem/szeretet összetett világáról, többek között Szilágyi Domokos, Pilinszky János, József Attila, Radnóti Miklós, Székely János szerelmi lírájából válogatva és néhány kortárs költő (Fodor Ákos, Grecsó Krisztián) versével kiegészítve.

A Mácsafej zenekar 2008-ban alakult, Márk Attila „erdélyi daltulajdonos” kezdeményezésére. A Márk Attila, Ferencz Csaba, Ticusan János, Ségercz Ferenc, Ferencz Áron összetételű zenekar neve betűszó, a tagok nevéből áll össze. A zenekarhoz később Vitályos Lehel bőgős csatlakozott, Ségercz Ferenc más projektekben vesz részt.

A Mácsafej első lemeze Álmodj, kis galambom címmel 2012 végén jelent meg és a barcasági magyarság legnagyobb költőjének, Zajzoni Rab Istvánnak állít emléket. 2015-ben Kolcsár József színművésszel és Gábor Szabolcs szaxofonos közreműködésével A dolgokról egy földi szellemnek címmel verskoncertet állítottak színpadra, amelyet a Kárpát-medence több településén közel ötvenszer adtak elő. A produkcióról a Magyar Művészeti Akadémia készített felvételt (https://www.youtube.com/watch?v=X_sWMvGQPB4).

 

A koncert a Gyulai Várszínház és a a Boróka Magyar–Székely Kulturális Közhasznú Egyesület közös szervezésében valósul meg.