Márciusi, áprilisi programjaink

Márciusi, áprilisi programjaink

 

Márciusban és áprilisban is különleges, minőségi színházi élményekkel, jobbnál, jobb előadásokkal várjuk nézőinket a Kamaraterembe.

A Szerelem, óh! című március 8-ai, nőnapi előadásunk ráadásul csupán 200 forintos regisztrációs jegy megváltása ellenében megtekinthető a Déryné programnak köszönhetően. Nagyváradi Erzsébet és a Gózon Gyula Kamaraszínház további művészei (Stubny Béla, Tűzkő Sándor) ezúttal sem fognak csalódást okozni a vidám szerelmi játékok kedvelőinek.  A Szerelem, óh! az Oscar-jelölt Murray Schisgal legkedveltebb színpadi műve. A néha abszurdba hajló, szatirikus bohózat hallatlanul szórakoztató, játékosan gondolkodtató.

https://gyulaivarszinhaz.hu/szerelem-oh/

 

Tóth Péter zongoraművész március 14-ei Liszt Ferenc Zongorahangversenyét sokan várják már, mivel az elmúlt kovidos években a művész nem tudott Amerikából hazalátogatni. A műsor alapkoncepciója Liszt Ferenc elképesztően sokrétű zenei munkásságának bemutatása. A játszott darabok nagy részét 2022 októberében nagy sikerrel adta elő Tóth Péter a new yorki Carnegie Hall-ban, most végre a gyulai közönségnek is meghallgathatja.

https://gyulaivarszinhaz.hu/toth-peter-zongoramuvesz-koncertje-5/

 

Március 21-re csupán regisztráció köteles diákszínházi előadást szervezünk a gyulai diákok számára. A Miskolci Nemzeti Színház Fagyi-Zoo diákcsoportjának Z-generációs problémákról szóló előadásának címe: Hogyan lettem néző?

https://gyulaivarszinhaz.hu/kovacs-zsofia-hogyan-lettem-nezo/

 

Március 27-én A padon – apa születik címmel különleges képzeletszínházi előadás lesz a koraszüléssel és a koraszülöttekkel kapcsolatos apai érzelmekről – valós történetek alapján. A szereplők: Bozsó Péter, Inotay Ákos, Zámbori Soma, zenész: Szebelédi Zsolt ’Szergya’. A szövegkönyv írója és az előadás rendezője: Tollár Mónika.

https://gyulaivarszinhaz.hu/a-padon-apa-szuletik/

 

Április 3-án ismét találkozhatnak a rajongói Pokorny Liával. Füst című könnyed zenés estje során olyan dalok csendülnek fel, amelyeket egy szóból, egy dallamból felismer a közönség, és létrejöhet a közös éneklés magával ragadó csodálatos varázslata.  A hangulatot többek között Ella Fitzgerald, Gershwin, Edith Piaf, Nat King Cole, G. Dénes György és Cserháti Zsuzsa emlékének megidézése garantálja. Az előadás után Gönczi Dorka coach-mediátor beszélget Pokorny Liával a színészetről, a szakmai életről, sikerekről, elakadásokról, félelmekről, örömökről, barátságokról, álmokról, tervekről… arról, hogy mit jelent ma embernek lenni.

https://gyulaivarszinhaz.hu/fust-pokorny-lia-konnyed-zenes-estje/

 

Április 12-én a Költészet napja másnapján 10 perc vers – Monori Lili című előadásunk a Proton Színház új bemutatója egy utazás, időben, térben, múltban, jelenben, Monori Lilivel. Történelem és mindennapok, objektív és szubjektív, nagytotál és szuperközeli, színház és versek. Monori Liliről bátran állítható, hogy a Proton Színház egyik alapköve, többek között a 100. előadásához közelítő kultikus darab, a Mundruczó Kornél rendezte Látszatélet  főszereplője. Mindegy, milyen helyzetben nézzük, hallgatjuk, figyeljük őt, a színpadon vagy a turnébuszban, jelenléte, jelensége ugyanolyan erővel hat ránk. Nem lehet nem nézni, nem hallgatni, nem figyelni. 

https://gyulaivarszinhaz.hu/10-perc-vers-monori-lili/

 

Április 18-án A Delta Produkció előadásában Morgan Lloyd Malcolm: Darázs című műve elevenedik meg Kiss-Végh Emőke és Sodró Eliza előadásában. Két iskolai barátnő húsz év utáni újra találkozása fordulatokkal teli, lebilincselő krimivé alakul, amelyben újra és újra feladni kényszerülünk előítéleteinket, míg végül bekúszik bőrünk alá a lényegi mondanivaló, a bullying, azaz az iskolai zaklatás. A Darázs felnyitja szemünket a szociális viszonyrendszerekben rejlő problémákra, mindannyiunk múltjában gyökerező elhallgatott kérdésekre. Az előadást 16 éves kor felett ajánljuk!

https://gyulaivarszinhaz.hu/darazs/

 

Az április 23-ai előadás nemcsak időpontjában lesz rendhagyó: vasárnap este 18.00 óra. Alexis Michalik: Történetőrző című darabja A HATAN-Társulat remek művészeinek (Baldauf Dániel, Király Attila, Kecskés Karina, Kovalik Ági, Sipos Imre) előadásban amolyan ’Da Vinci-kód’-szerűen egy messzi korokig visszanyúló titok utáni színpadi roadmovie. A női erő és bölcsesség, az évszázadokon átívelő tudás amit a könyvek őriznek hangsúlyos jelentést kapnak. Aki szereti a titkokat, a rejtélyeket, a nyomozást és az önfeledt játékot, az szeretni fogja ezt az előadást is. Alexis Michalik színész, író és rendező napjaink egyik legismertebb francia színházi alkotója. A Történetőrző az első darabja, ami olyan elsöprő sikert aratott Párizsban, hogy 11 éve nem tudják levenni a műsorról. 2014-ben elnyerte a Molière-díjat a legjobb szerző, és a legjobb magánszínházi rendezés kategóriában is.

https://gyulaivarszinhaz.hu/alexis-michalik-tortenetorzo/

 

Az április 27-én a Dante: Pokol című előadással ismét a diákoknak szeretnénk kedvezni. Az Orlai Produkció és a Katona József Színház közös előadását visszük az Erkel Ferenc Gimnáziumba, tantermi előadásként. Nádasdy Ádám 2016-ban újrafordította az Isteni színjátékot. Fordítása megváltoztatta viszonyunkat a vitathatatlanul fontos, ám némiképp megközelíthetetlen remekműhöz: attól, hogy nem archaizálva, irodalmiasan, hanem mai, élő nyelven és – nem mellesleg – érthetően szólal meg, közel került a mához Dante világa, a dantei utazás pedig egyszerre lett megrendítő és szórakoztató, különösen a kiváló színművész, Gyabronka József előadásában.

https://gyulaivarszinhaz.hu/dante-pokol/