Füst – Pokorny Lia könnyed zenés estje

ELMARAD – Füst – Pokorny Lia est
 
Tisztelt Közönségünk!
 
Sajnálattal tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a 2023. április 3-ra meghirdetett Füst – Pokorny Lia könnyed zenés estje betegség miatt elmarad.
 
A megváltott jegyeket visszaváltjuk, illetve az ősszel megtartandó előadásnál felhasználhatók.
 
Az érintettek elnézését és megértését kérjük.
 
A Gyulai Várszínház Igazgatósága

 

 

2023. április 3. (hétfő) 19.00 óra, Kamaraterem
Online jegyvásárlás
Belépőjegy: 3900 Ft

 

Füst – Pokorny Lia könnyed zenés estje

 

Szállhat egy cigaretta izzó nyomán, születhet akár az égő avarkupac pattogása mellett egy nedves őszi délutánon.

Kerülhet az égre kormos kémények tömegének baljóslatú hatásaként ugyanúgy, ahogyan egy szál füstölő szelíd lelket melengető gyermekeként. Beborít, betakar, az érzékeinkre hat, majd eloszlik. Látszólag nyomtalanul, de mégis ott marad a pórusainkban, szinte csiklandozza a bőrt, és hosszú ideig érezzük még magunkon.

Egyszerre hozhat mámort, elsöprő érzelmeket, érzékiséget és meghitten békés intimitást.

Ahogyan a zene is… Füst

Pokorny Lia zenés előadását is ez a kettősség inspirálta.

Közismert, izgalmas, érzéki hangulatú dalok légies zongorakíséretre, eredeti és humoros prózai átkötésekre és az ezzel dalról dalra együtt élő füstös hangra építve. Hangra, amely hol karcol, hol finoman simogatva vezeti át hallgatóit az előadás akkordjain.

Az estek során olyan dalok csendülnek fel, amelyeket egy szóból, egy dallamból felismer a közönség, és létrejöhet a közös éneklés magával ragadó csodálatos varázslata.

A hangulatot többek között Ella Fitzgerald, Gershwin, Edith Piaf, Nat King Cole, G. Dénes György és Cserháti Zsuzsa emlékének megidézése garantálja.

 

Az előadás után Gönczi Dorka coach-mediátor beszélget Pokorny Liával a színészetről, a szakmai életről, sikerekről, elakadásokról, félelmekről, örömökről, barátságokról, álmokról, tervekről… arról, hogy mit jelent ma embernek lenni.