Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivál


2021. július 23. 20.00 óra, Várszínpad

Az előadás hossza: 3 óra, egy szünettel

Online jegyvásárlás
Belépőjegy: 3900 Ft

 

Az érvényben lévő járványügyi szabályozások értelmében a színházi előadásokon csak védettségi igazolással rendelkező nézők vehetnek részt. Ezért, kérjük, egyelőre, az online jegyvásárlás lehetőségével csak olyan nézőink éljenek, akik rendelkeznek igazolással, illetve tudják, hogy az előadás idején már mindenképpen rendelkezni fognak. Jegyek visszaváltására csak elmaradt előadás esetén van lehetőségünk.

 

Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivál

Rendhagyó Prímástalálkozó

Lakatos Róbert – hegedű

Herczku Ágnes – ének

Korpás Éva – ének

Balogh Kálmán – cimbalom

Vizeli Balázs – hegedű

Gombai Tamás – hegedű

Bede Péter – szaxofon

Bognár András – nagybőgő

Mester László – brácsa, gardon

„A Rendhagyó Prímástalálkozó nem más, mint a népzene, a jazz, a rock és a klasszikus zene területéről érkező zenészek szupercsapata, a kapcsolódási pont pedig a magyar zenei hagyományok iránti mély tisztelet.” (Simon Broughton, Songlines Magazine)

 

A Rendhagyó Prímástalálkozóban a magyar zenei élet kimagasló egyéniségei muzsikálnak együtt, akik ugyan különböző zenei műfajokat képviselnek, közös zenei anyanyelvük azonban a magyar népzene. A zenekar különlegessége, hogy mindenki prímás, hiszen vezeti a zenét, adja a jeleket, mindenki egyedi, különleges, a zenekar közösen mégis megbonthatatlan egységet képvisel a színpadon.

 

E minden tekintetben rendhagyó formáció tagjai külön-külön is számos rangos díj birtokosai, s első albumuk is a legnagyobb elismeréseket aratta: a neves világzenei szaklap, a brit Songlines magazin 2010-ben beválogatta Top of the World listájára, 2011-ben pedig a zenekar megkapta az autentikus népzene kategória Fonogram-díját.

 

Platon Karataev 

Vecsei H. Miklós és ifj. Vidnyánszky Attila

Platon Karataev:

 

Balla Gergely – gitár, ének

Czakó-Kuraly Sebestyén – gitár, ének

Bradák Soma – dob

Sallai László – basszusgitár

 

A Lev Tolsztoj karakteréről elnevezett zenekar tavalyi, Atoms c. lemezével ellépett az eddigi akusztikus iránytól egy hangosabb, grandiózusabb hangzás felé. Az album a legbelsőbb énünk kereséséről és minden megkérdőjelezéséről szól, a dalokban hol önmagunk felé zuhanunk, hol éppen attól távolodunk. Ezen a spirálon kering majd tovább az együttes idén ősszel megjelenő, ‘Partért kiáltó’ c. lemeze, melyről több dal is elhangozhat már az addigi fellépések során, hogy tovább bolyongjunk együtt a létezés magja körül.