Alexis Michalik: Történetőrző


2023. április 23. (vasárnap) 18.00 óra, Kamaraterem
Online jegyvásárlás
Belépőjegy: 4900 Ft

 

Alexis Michalik: Történetőrző

 

Szereposztás:

Baldauf Dániel, Király Attila, Kecskés Karina, Kovalik Ági, Sipos Imre

 

Dramaturg: Garajszki Margit

Díszlet- és jelmeztervező: Jeli Sára Luca

Fordító és rendező: Horváth Patrícia

 

A HATAN-Társulat előadása

 

A darabban korok, helyszínek és szereplők folyamatosan váltják egymást, melyekben az öt színész virtuóz módon 36 szerepet játszik el. A mű története szerint egy esős éjszakán az Ardenne-ek mélyén Martin Martinnak el kell temetnie az apját. Mikor rábukkan egy kézzel írott jegyzetfüzetre még nem is sejti, hogy felfedezése milyen történelmen és kontinenseken átívelő kalandokba sodorja őt. Tizenöt évvel később az algériai sivatag mélyén egy anya és 15 éves lánya nyomtalanul eltűnik.

A Történetőrző amolyan ’Da Vinci-kód’-szerűen egy messzi korokig visszanyúló titok utáni színpadi roadmovie. A női erő és bölcsesség, az évszázadokon átívelő tudás amit a könyvek őriznek hangsúlyos jelentést kapnak. Aki szereti a titkokat, a rejtélyeket, a nyomozást és az önfeledt játékot, az szeretni fogja ezt az előadást is.

 

Alexis Michalik színész, író és rendező napjaink egyik legismertebb francia színházi alkotója. A Történetőrző az első darabja, ami olyan elsöprő sikert aratott Párizsban, hogy 11 éve nem tudják levenni a műsorról. 2014-ben elnyerte a Molière-díjat a legjobb szerző, és a legjobb magánszínházi rendezés kategóriában is. Előadásainak filmforgatókönyvhöz hasonlító szövegei sodróan lendületesek, igazi jutalomjáték a színészeknek.

 

Alexis Michalik Történetőrző című darabját az Agence DRAMA-Paris (France), www.dramaparis.com képviseli