Morgan Lloyd Malcolm: Darázs


2023. április 18. (kedd) 19.00 óra, Kamaraterem
Online jegyvásárlás
Belépőjegy: 3900 Ft

 

Morgan Lloyd Malcolm: Darázs

A Delta Produkció előadása

 

Szereplők:

Kiss-Végh Emőke

Sodró Eliza

 

Író: Morgan Lloyd Malcolm

Bognár Péter fordítása nyomán átdolgozta Bíró Bence

Dramaturg: Bíró Bence

Videó: Ofner Gergely

Grafika: Nagy Gergő

Díszlet- és jelmeztervező: Balázs Juli

Munkatársak: Pál János, Török Géza

Rendezőasszisztens: Varga Miklós

Producer: Kövesd Zsuzsa, Gerlóczi Judit

Rendező: Ördög Tamás

 

Két iskolai barátnő húsz év után újra találkozik. Nem is alakulhatott volna különbözőbben az életük, mégis van, amiben hasonlítanak egymásra, ami összeköti őket. Az egyik nem igazán akar semmit a másiktól, a másik nagyon is akar valamit. A férjéről van szó, akiről gyanítja, hogy megcsalja. A segítségnyújtásból bosszúhadjárat lesz, a negédes small talkból kegyetlen pszichothriller.

„Négykézláb tapicskolsz a szarban. Egy senki vagy. Egész életedben azt vártad, hogy egyszer majd minden jobbra fordul, de nem. Bármit megtennél, csak ki tudj szállni belőle. A gyerekeid miatt. Önmagad miatt. És most lehetőséged van tiszta lappal indulni. A férjed nélkül, aki csak púp a hátadon. Költözz el. Bérelj egy lakást valami szép helyen. Kezdd újra. Tudom, hogy ezt akarod.”

Létezik egy bizonyos darázsfajta, ami csípésével olyan erős idegmérget juttat áldozata szervezetébe, hogy az percekre lebénul. Még egy ember is. Állítólag ez a csípés okozza az egyik legnagyobb és legelviselhetetlenebb fizikai fájdalmat. Fiatalkori traumák is lehetnek ennyire fájdalmasak? Mi mindenre vagyunk képesek, hogy szabaduljunk tőlük?

Fordulatokkal teli, lebilincselő krimi, amelyben újra és újra feladni kényszerülünk előítéleteinket, míg végül bekúszik bőrünk alá a lényegi mondanivaló, a bullying, azaz az iskolai zaklatás. A Darázs felnyitja szemünket a szociális viszonyrendszerekben rejlő problémákra, mindannyiunk múltjában gyökerező elhallgatott kérdésekre. 

Az előadás a Fidelio „ÜGY” elnevezésű elismerésének nyertese. 

Az előadást 16 éves kor felett ajánljuk!

 

Fotó: Gordon Eszter