William Shakespeare: Ahogy teccik

Előzetes

2021. július 3. 20.30 óra, Erkel Ferenc Művelődési Központ

 

Online jegyvásárlás
Belépőjegy: 1900 Ft, 2400 Ft, 2900 Ft

 

Az érvényben lévő járványügyi szabályozások értelmében a színházi előadásokon csak védettségi igazolással rendelkező nézők vehetnek részt. Ezért, kérjük, egyelőre, az online jegyvásárlás lehetőségével csak olyan nézőink éljenek, akik rendelkeznek igazolással, illetve tudják, hogy az előadás idején már mindenképpen rendelkezni fognak. Jegyek visszaváltására csak elmaradt előadás esetén van lehetőségünk.

 

 

Helyszínváltozás!

Tájékoztatjuk a kedves közönségünket, hogy a Városmajori Szabadtéri Színpad Ahogy teccik című július 3-ai (szombati) előadását a kedvezőtlen időjárási előrejelzések miatt az Erkel Ferenc Művelődési Központban tartjuk meg 20.30 órától.

Az esetleges kellemetlenségek miatt, nézőink és minden érintett megértését kérjük.

 

William Shakespeare 

Ahogy teccik

nemtragédia!

Készült Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátékát, kortárs költők verseit valamint a pánikot és a derűt felhasználva.

Shakespeare azonos című vígjátékát (Nádasdy Ádám és Szabó Lőrinc műfordításában), a színészek improvizációit, valamint a pánikot és a derűt felhasználva írta: SZABÓ ATTILA

 

Előadják a Pesti Magyar Színiakadémia színészhallgatói:

Balázs Barbara, Balogh Benjámin, Fekete Flóra Tamara, Gécsek Bendegúz, Gyulai Marcell, Jászay Dorina, Kassay Márton, Kelemen Márk Balázs, Kovács László Márton, Kovács Mátyás, Megyesi Pálma, Móré Márta Viktória, Murányi Eszter, Nyitrai Hédi Kitti, Mezei Anna Mária, Magos Fanni, Pintér Janka, Rajnai Lázár, Simon Péter, Szabó Bence, Szatmári Alíz Petra, Tabajdi Anna,Tarján Lőrinc, Totev Noémi, Tóth Nikolett, Verebélyi Aliz, Zováth Evelin

valamint: Beck Zoltán

 

Az előadás alkotói:

 

Halasi Dániel      rendező, osztályvezető

Hargitai Iván      művészeti tanácsadó, osztályvezető

Szabó Attila        dramaturg, osztályvezető-helyettes

Beck Zoltán (30Y)       zenei vezető, zeneszerző

Horváth Kristóf Színész Bob – hipp-hopp

zenekar:        Sárközy Zoltán Papa (30Y), Herold János Yank, Rozs Tamás

 

Góbi Rita       koreográfus

Magyarósi Éva         díszlet

Miareczky Edit        jelmez

Dima Rita Timi        jelmeztervező asszisztens

Benkő Nóra        művészeti vezető

Tóth Erika          rendezőasszisztens

Szegi Marci        ügyelő

 

A Városmajori Szabadtéri Színpad 2021-es évadra tervezett saját produkciója a Covid okán szociálisan elszigetelt fiatalokra fókuszál. A több mint egy éve velünk élő járvány árnyékában felértékelődött minden személyes találkozás, kapcsolat. Az izoláció nem csupán a felnőtteket, de a fiatalabb korosztályokat is mélyen érintette. A kitörési vágy, a szabadság keresése igencsak érthető…Az elsősorban középiskolásokat célzó zenés színházi előadás, melynek zenei vezetője Beck Zoltán, a 30Y zenekar alapítója, Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátékának átirata, ahol az eredeti dráma csupán a kiindulópont, a gondolkodásmód pedig a díszlet.

Az előadás úgy használja a Shakespeare-vígjáték szövegét alapanyagnak, ahogy tetszik: szerteágazva, mint az Ardeni-erdő fáinak gyökérzete, ami befonja a száműzöttek lépéseinek, a tétovák saroksüllyedéseinek a nyomát. Mert ott járunk mi is az Ardeni-erdőben, ott bolyongunk, ahová a szerelmeseket hajszolja a vágy, a keresőket a szépség, a fiatalokat a felnövéstől való félelem. 30 fiatal színészhallgató néz szembe Shakespeare kaleidoszkópján keresztül saját ábrándjaival, szorongásaival. Menekülnek, mert szerelmesek az igazságba, a tisztességbe, a tisztaságba (de leginkább a szerelembe). Ez a történet most az övéké, a mai fiataloké. És valljuk be, ha tetszik, ha nem, mielőtt kivágjuk az Ardeni-erdő maradék fáit is, érdemes meghallani a hangjukat.

 

Köszönet az együttműködésért a Forrai Metodista Gimnázium és Művészeti Technikum, Divat-, jelmez- és díszlettervező szakának.

A produkció a Városmajori Szabadtéri Színpad előadása.

 

Az előadás a Hartai Ügynökség hozzájárulásával valósul meg.