Sebestyén Elemér: Segítség, megnősültem!

2017. 03. 23. 19.00 óra, Kamaraterem

[:hu]

Online jegyvásárlás

Jegyár: 2500 Ft; Diák: 1500 Ft

„Szórakoztató történetek a házaséletről”

Sebestyén Elemér: Segítség, megnősültem! egyszemélyes vígjáték

Pindroch Csaba 2016. okróber 29-én mutatta be első önálló estjét a Segítség megnősültem! című egyfelvonásost a Thália Színház mikroszínpadán. A darab Sebestyén Elemér azonos című regénye alapján készült, melyben a házasság minden részletét és annak velejáróit ismerhetjük meg. A művész az előadás alatt 11 különböző karaktert jelenít meg, ezek segítségével pedig garantált, hogy mindenki talál magának legalább egyet, amellyel találkozott már életében, vagy magára ismer egy-egy szituációban. A házasok számára görbe tükröt tart a mindennapi élet pillanatairól, a fiatalok pedig észrevehetik, mik lehetnek buktatói egy kapcsolatnak, és hogy ezeket érdemes inkább humorral kezelni.

A pszichológiai és stand up előadások stílusát ötvöző Segítség megnősültem! valójában egy szerelmi vallomás a nőknek, aminek egyik célja felhívni a férfiak figyelmét a nő, a feleség szépségére, értékeire.

„Bár tele van csípős megjegyzésekkel és humoros szituációkkal, mégis olyan ez a darab, mint egy szerelmi vallomás. Üzenet tőlem személyesen a feleségemnek, továbbá minden férfitól valamennyi nőnek, köszönetképpen azért a fontos, hihetetlenül boldogító, de olykor végtelenül bosszantó és így rengeteg humorforrást adó csodálatos emberi kapcsolatért, amit úgy hívunk, hogy házasság” – mondja Pindroch Csaba.

A 75 perces előadás folyamatosan vezeti a néző figyelmét, a humor állandó résztvevője a jeleneteknek, de a komoly mondanivaló sem maradhat el a végéről. Az utolsó vallomás ellenpontja az addig átélteknek, egy önvallomás, melyben a férfi észreveszi és beismeri, mennyire becsülni és szeretni való a nő, vagyis az ő felesége.

A témából, a nő-férfi kapcsolatából, annak nehézségeiből és szépségeiből adódóan mindenki számára élvezetes és elgondolkodtató ez a darab.

Szól nőről férfinak és férfiról nőnek.[:]