Grand Opening – Összefogás Gyulán – Fesztiválnyitány a Gyulai Várszínház szervezésében

Grand Opening – Összefogás Gyulán

Fesztiválnyitány a Gyulai Várszínház szervezésében

 

Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége tavaly kezdeményezte először, hogy a nemzetközi pandémiás helyzet kezelésére hozott korlátozó intézkedések feloldását június első hétvégéjén egy közös „Grand Opening – Összefogás” elnevezésű klasszikus zenei eseménnyel köszöntsék a szövetség tagszervezetei. Az ország fontos fesztiválhelyszínein – kisebb településein és nagyvárosaiban – a főterekre vagy emblematikus helyszínekre megálmodott közös koncerten részt vett a Szövetség minden tagszervezete, így a Gyulai Várszínház is. Idén a vírushelyzet miatti korlátozások feloldására már jóval korábban sor került, de a Grand Opening – Összefogás elnevezésű komolyzenei koncerteket ismét megtartják országszerte.

A szabadtéri helyszínekre tervezett egy-egy órás klasszikus zenei koncertek szervezői törekedtek arra, hogy az ingyenesen látogatható hangversenyek az adott helyszín fesztiváljaiban máskor is közreműködő művészekkel valósuljanak meg.

Június 4-én 19.00 órakor Gyulán a megújult Erkel Ferenc téren a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar és a Gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar ad nagyszabású hangversenyt, vezényel: Gál Tamás Liszt-díjas, Érdemes művész, karvezető: Perlaki Attila. A koncert kezdetén mindenhol felhangzik Kodály Zoltán valamely műve. Gyulán Kodálytól a Marosszéki táncok hangzik el, s utána Erkel, Mozart, Sammartini, Bartókremekművei.

Rossz idő esetén a hangversenyt az Erkel Ferenc Művelődési Központban tartják meg.