Vannak vidékek – Bogdán Zsolt és a Kaláka együttes Kányádi estje


2021. november 18. 19.00 óra, Kamaraterem
Online jegyvásárlás
Belépőjegy: 2900 Ft

 

Vannak vidékek – Bogdán Zsolt és a Kaláka együttes Kányádi estje

 

Előadják:

Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Radványi Balázs és Bogdán Zsolt

 

A Kaláka számára a nyolcvanas évek óta nincs koncert Kányádi dal nélkül. Sándor bácsi meghatározó atyai jóbarát lett az életükben. Sok verset ajánlott, hogy dal szülessék belőle, sokat utaztak együtt, számtalan emléket, mondást, történetet őriznek vele kapcsolatban. Elveszett követ, Faragott versike, Valaki jár a fák hegyén, Dél keresztje alatt, Két nyárfa, Kuplé a vörös villamosról, Alma, alma… sorolhatnánk tovább a sokak számára kedves verseket-dalokat.

A Kaláka együttes pályafutásának 50. évébe lépve elhatározta, hogy Bogdán Zsolttal a Magyarországon is filmekből, előadóestjeiről (többek között Ady műsoráról) ismert kiváló kolozsvári színésszel közösen előadást tart Budapesten a Vigadóban és Kolozsvári Állami Magyar Színházban, melyen az ezredforduló legnagyobb magyar költője, Kányádi Sándor verseit hallhatja a közönség.

Bogdán Zsolt játékát a Gyulai Várszínházban a közönség legutóbb a 2021-es nyári évadban a Hegedűs a háztetőn és a Két Hold világa című előadások  főszerepében csodálhatta meg.

Az előadás műfaja szcenírozott, zenés irodalmi est, szerkesztő-rendezője Kőváry Katalin.