Shakespeare és Győrei Zsolt, meg a Hamlear


2021. július 2. 17.00 óra, Kamaraterem

Az előadás hossza: 1 óra 10 perc

A belépés díjtalan

 

Az érvényben lévő járványügyi szabályozások értelmében a színházi előadásokon csak védettségi igazolással rendelkező nézők vehetnek részt. Ezért, kérjük, egyelőre, az online jegyvásárlás lehetőségével csak olyan nézőink éljenek, akik rendelkeznek igazolással, illetve tudják, hogy az előadás idején már mindenképpen rendelkezni fognak. Jegyek visszaváltására csak elmaradt előadás esetén van lehetőségünk.

 

Shakespeare és Győrei Zsolt, meg a Hamlear

Beszélgetés az íróval

Könyvpremier

 

A Gyulai Várszínház Shakespeare Fesztiválján már hagyománnyá vált, hogy egy Shakespeare-hez köthető kortárs magyar írót, költőt is vendégül látunk. Idén korunk egyik különösen izgalmas magyar alkotójával, Győrei Zsolt költővel, prózaíróval, drámaíróval, egyetemi tanárral ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Shakespeare és Győrei Zsolt, meg a Hamlear című est moderátora, Elek Tibor irodalomtörténész, ahogy korábbi vendégeit, például Esterházy Pétert, Bereményi Gézát, Nádasdy Ádámot, Szőcs Gézát, Kodolányi Gyulát, legutóbb Térey Jánost, úgy Győrei Zsoltot sem csak a Shakespeare-hez fűződő viszonyáról fogja faggatni. Jóllehet a beszélgetés apropójául, a Schlachtovszky Csabával közösen írt Hamlear című dráma szolgál, amit a fesztivál zárásaként éppen a Gyulai Várszínház és a Bartók Kamaraszínház közös produkciójaként nézhet meg a közönség.

A találkozó egyúttal könyvpremier is lesz, ugyanis a Hamlear szövegét Gyulai Várszínház és a Gondolat Kiadó önálló kiadványként meg is jelenteti erre az alkalomra, illetve az ősbemutatóra.