Déryné ifjasszony

Kedves Nézőink!

Sajnálattal tájékoztatunk minden érdeklődőt arról, hogy a Déryné ifjasszony című január 26-ra tervezett előadásunk elmarad, a Déryné Társulat több tagjának Covid vírus általi fertőzöttsége miatt. Reményeink szerint egy későbbi időpontban megtartjuk az előadást. Minden érintett szíves megértését kérjük, és szeretettel várjuk nézőinket a februári előadásainkra.

A Gyulai Várszínház Igazgatósága

 
 
2022. január 26. 19.00 óra, Gyulai Vigadó
 
A belépés ingyenes, regisztrációhoz kötött
 
 

Déryné ifjasszony

A Déryné Társulat előadása
 
 
Szereplők:
Gróf Szepessy Teodor – JANKA BARNABÁS
A Grófné – SZEMERÉDI BERNADETT
Aladárka, kis fiuk – TURI CSONGOR/ DÁNYI BENCE
Thuretzky – SZÉPLAKY GÉZA
Etelka, a felesége – FABÓK MARIANN
Gabi, gyámfiuk – HORVÁTH MÁRK
Déryné – TARPAI VIKTÓRIA Jászai Mari-díjas
Szentpétery Zsigmond – DÁNIELFY GERGELY
Szentpétery Zsuzsika – VAS JUDIT GIGI
Kilényi – HAVASI PÉTER
Luby – TURI BÁLINT
Lubyné – LOSONCZI KATA
Gál – DÁNYI KRISZTIÁN
Nimling – IVASKOVICS VIKTOR
A fuvaros – HABODÁSZ ISTVÁN
Jankó, huszár – KÁRPÁTI BARNABÁS
Borcsa, szolgálóleány – GULYÁS GABRIELLA/ BÁCSI BETTI
 
 
Rendezőasszisztens: KERNÁCS PÉTER
Jelmeztervező: KISS ZSUZSANNA
Díszlettervező: CSÍKI CSABA
 
RENDEZŐ: VIDNYÁNSZKY ATTILA
 
„De mi a célja az örökös kóborlásnak? (…) Talán semmi. Olykor mégis azt hiszem, van valami titokzatos célja. Olykor úgy gondolom, mi egy láthatatlan kincset viszünk magunkkal, amelynek bizonyos időre el kell érkeznie valahova. Most mi visszük, – ha kidőlünk, vállára veszi más, – de egyszer csak elérkezik oda, ahol szükség van rá.”
 
A magyar nyelvű színjátszás kivívóiként tiszteljük a vándorszínészeket, ezeket az eltökélt alakokat, köztük az olyan nagy formátumú személyiségekkel, mint Déryné is volt.
Az előadás főhajtás a magyar színjátszás hőskora előtt, ahol romantikus szerelmek, nagy fellángolások, szenvedélyes viszonyok szövevényében hol küszködnek, hol csatát nyernek hivatásuk, a magyar nyelvű színjátszás ügyéért folytatott küzdelemben. A színpadon megelevenedő milliőt átszövi a színház erejébe vetett hit, ezért a láthatatlan bizonyosságért zajló folytonos törekvés, melyben ki-ki a maga tehetségével, leleményességével vagy éppen fondorlatával próbál érvényesülni. Herczeg Ferenc kalandokkal, tréfákkal, felfokozott érzelmekkel kikövezett színművét a színészek hangszeres játéka teszi még virtuózabbá.
 

 

Az előadás a Déryné Program hozzájárulásával valósul meg.