XXII. Körös-völgyi Sokadalom

2022. június 26. 10.00 óra, a Vár előtt

 

10.00   Gyermekjátszó – népi ügyességi játékok kicsiknek és nagyoknak

15.00   XV. Határ Menti Összművészeti Fesztivál

Mesemondók, énekesek, népzenészek, táncosok a sokadalmi téren

17.30   Virtus és parádé! Ki lesz a bajnok? – Játékmester Berta János vándorkomédiás

18.00   A Kispipa Zenekar koncertje

19.00   A Balassi Táncegyüttes „Őszülő Halánték’” Senior Csoportjának műsora

20.30   Petőfi Sándor: A helység kalapácsa – A Nemzeti Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház közös produkciója a Várszínpadon

 

A Körös-völgyi Sokadalom teljes időtartama alatt az Alföld nyolc népművészeti egyesületének több, mint 100 alkotója népi kismesterség bemutatóval, játszóházzal és népművészeti vásárral várja az érdeklődőket.

A XXII. Körös-völgyi Sokadalom fő témája a faművesség. Ennek kapcsán a rendezvény ideje alatt a korabeli faműves céhben a famegmunkálás változatos technikáival ismerkedhetnek meg a látogatók.

A rendezvény ideje alatt minden nap íjászbemutatót tart a Kerecsényi Íjász Egyesület.

Az érdeklődők a rendezvény teljes időtartama alatt megtekinthetik a „”Ünnepre készülve” – Ünnepi alkalmak népi textíliái” című kiállítást.

A gyermekek mindhárom nap alatt a „FA-MESE-JÁTÉK” sátrakban és a régimódi játszótéren korabeli ügyességi és népi játékokkal múlathatják idejüket.

Gazdag folklórprogram, magyaros vendéglátás várja a látogatókat.

 

Rendezők:

Balassi Táncegyüttes Működtetésére Alapítvány, Békés Megye Népművészetéért Alapítvány, Békés Megyei Népművészeti Egyesület, Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége Közhasznú Egyesület, Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft., Gyulai Várszínház