Visszaszámlálás – Új évad, új honlap

Visszaszámlálás – Új évad, új honlap

 

Örömmel tájékoztatom kedves nézőinket, látogatóinkat, hogy már csak órák vannak hátra a 2021-es nyári évadunk meghirdetéséig és az új honlapunk bemutatásáig: április 22-én, csütörtökön 12.00 órától mindkettő nyilvános lesz.

Nem kockázat nélküli ugyan a vírusválság közepén meghirdetni egy nyári színházi évadot, de nem tehetünk mást. Azt szoktam mondani, nekünk muszáj optimistának lenni és bízni abban, hogy június végén semmilyen korlátozó akadálya nem lesz annak, hogy elindulhasson az eddigi talán legszínesebb, legtartalmasabb, leggazdagabb nyári évadunk. Tudjuk, hogy sok akadály közbe jöhet még addig, sőt az évad során is előállhat, de azt is tudjuk, hogy nagyon sokan várják már az igazi, valós térben és időben játszódó, nem csak képernyőn követhető színházi és egyéb művészeti élményeket. Egyre jobban ostromolnak is bennünket a program-híreinkért a helyiek és az ország különböző pontjain élők, hiszen sokan tervezik a nyaralásukat Gyulára. Nem szeretnénk csalódást okozni nézőinknek, bízunk benne, hogy idén is találnak kedvükre való előadásokat majd. Nem titkolt célunk a magyar színházi kultúra gazdagságát, sokszínűségét, különböző értékeit megmutatni a gyulaiaknak, az idelátogató üdülővendégeknek, a kulturális turizmus híveinek.

Hónapok óta, sőt tavaly nyár óta készítjük elő a programot, 90 százalékban meg is oszthatjuk már az érdeklődőkkel, de hangsúlyozom ugyanakkor, hogy a jelen pandémiás időszakban a műsorváltozás jogát fokozottan fenntartjuk, még mindig van bizonytalanság egyes kérdésekben, és előre is elnézést kérünk az esetleges, kényszerű változtatásokért.

Hetek óta készítjük elő Szabó György webmester irányításával és tervei alapján az új honlapot is, amelyen az előadásokkal kapcsolatos információkat április 22-én 12 órától nyilvánossá tesszük. Kérjük, ismerkedjenek majd meg a honlappal és a használatával alaposan, igyekeztünk egyszerre látványos, de könnyen átlátható és praktikusan használható, a legszükségesebb és a legfontosabb információkat megmutató honlapot készíteni. Mi egyre jobban szeretjük, bízunk benne, hogy önök is meg fogják kedvelni, s akár hosszabb időket eltöltenek majd a különböző rovatok, előadások között böngészve. A honlappal kapcsolatban is kérjük ugyanakkor szíves türelmüket, nincs még minden oldal teljesen kész, a kezdeti időkben lehetnek fennakadások is. Az online jegyvásárlás biztosítását például még nem tudtuk megoldani, de az elkövetkező napokban folyamatosan, sorban lehetővé fog válni az egyes előadásoknál, terveink szerint, május 1-jétől minden előadásnál.

50 körüli előadással, 5 saját bemutatóval (köztük három ősbemutatóval), hat fesztivállal várjuk nézőinket.

Rajtunk nem fog múlni, mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy remek szórakozási lehetőségeket, felemelő színházi, művészeti élményeket biztosítsunk 2021 nyarán is a Gyulai Várszínházban.

Reméljük a legjobbakat a személyes találkozásokig is!

 

Elek Tibor