Üdvözlet a Nézőnek!

Elek Tibor igazgató

Kedves művészetszerető gyulai polgárok és a városban tartózkodó vendégek!

A Gyulai Várszínház igazgatójaként (hivatalosan: a Gyulai Várszínház Nonprofit Kft. ügyvezetőjeként) köszöntöm Önöket. November 2-án indul az április végéig tartó kamaratermi programsorozatunk. Ez a kis füzetecske az első három hónap (november, december, január) rendezvényeihez próbál kedvet szerezni Önöknek. Ugyanis nagyon szeretnénk a közönségünknek kedvezni, elsősorban természetesen magukkal a programokkal. De ezzel az ajánló kiadvánnyal, az alacsony árainkkal, ingyenes előadásainkkal, bérlet-lehetőséggel, kedvezményeinkkel is.

Színház, irodalom, film, képzőművészet és zene minden mennyiségben (komolyzene, jazz, rock and roll, népzene) külön-külön, de sokszor együtt is, egymást kiegészítve, egymásra hatva, egymással társulva, már-már szétszálazhatatlanul. Ez a kínálatunk, mert ilyen (is) a korszerű, a mai művészet, keveri a műfajokat, az eszközöket az összhatás érdekében. Összművészeti fesztiválprogram, minőségi, művészet általi szórakoztatás, nemcsak nyáron, hanem ősszel, télen és tavasszal is – ezt biztosítja a Gyulai Várszínház a helyi lakosságnak és az üdülővendégeknek, vagy éppen a programokért ideérkező látogatóinak.

Külön előadássorozatot, művészeti szabadegyetemet, mesterkurzusokat indítunk, épp azért, hogy a különböző művészeti ágak legjelesebb képviselői vezessenek be bennünket a saját területük műhelytitkaiba, segítsenek nekünk megismerni a korszerű művészeti kifejezésmódok sajátos természetét.

Hangsúlyosan szeretnénk a fiataloknak kedvezni nyáron, de már most, a kamaratermi programokkal is. Nagyon szeretnénk őket minél nagyobb számban becsábítani a rendezvényeinkre. Bocsássák ezt meg nekünk az idősebbek, de ha a mai fiatalok nem szoknak rá a színházba járásra, később nem lesznek idősebb színházba járók. S ne gondolják, hogy a fiatalos(nak látszó) programjaink nekik nem valók, őket nem fogják szórakoztatni. Talán még inkább s még jobban…

Jeles elődöm szokásától eltérően (kire halála első évfordulóján méltó módon igyekszünk megemlékezni) nem fogom most felsorolni és méltatni az összes programunkat. Elmagyarázni, hogy miért éppen egy „halálos” előadással indítunk november 2-án, hogy miért hívtuk meg a Calandrella Kamarakórust, és miért a református templomban kerül a koncertjükre sor, s miért ingyenesen, hogy miért érdekes számunkra (is) a tízéves Aradi Kamaraszínház vagy a harmincéves gyulai Téglás zenekar, s hogyan emlékezünk meg Arany Jánosról születésének 200. évfordulóján, miért éppen január 22-én mutatjuk be a Zrínyi Ilona monodrámát stb. Nem szeretném megfosztani Önöket a felfedezés, a rátalálás örömétől. S bízom benne, hogy mindenki talál kedvére való programot, programokat, sőt, még azt is remélem, hogy lesznek olyanok, mint én, akik nem tudnak egyet-egyet választani, mert mindet meg szeretnék és meg is fogják nézni majd. Csak tessék!

 

A Gyulai Várszínház Igazgatósága minden munkatársával együtt szeretettel várom Önöket!

Elek Tibor

 

 

Interjúk dr. Elek Tiborral:

https://www.gyulaihirlap.hu/116868-a-mult-a-jelen-es-a-jovo-egyarant-meg-fogja-hataro

http://www.koroshircentrum.hu/i1658-A-Hemlet-all-a-jovo-evi-Shakespeare-Fesztival-

http://www.origo.hu/kultura/20171101-elek-tibor-gyulai-varszinhaz-igazgato.html