Téli-tavaszi évadunk, saját bemutatókkal

Kedves Nézőink!

Immár elérhető a téli-tavaszi kamaratermi programsorozatunk teljes egészében a honlapunkon. A február 2-ai Játszd újra, Sam című előadás már teltházas, de a február 23-ai Szexpedícióra (Hegyi Barbara és Seress Zoltán előadásában) még van néhány eladó jegyünk.  Érdemes 5 előadásra szóló bérletet is váltani, mert a jegyárakból 25 százalékos kedvezményt biztosít, és természetesen az ötbe beszámítjuk azokat az előadásokat is, amelyekre már megváltották jegyeiket. Aki a január 23-ai Három magas nőre és a Szexpedícíóra már megváltott jegyeit is be akarja számíttatni, annak a további három előadásra 30 százalék kedvezményt biztosít az igazgatósági jegypénztárunkban megváltható bérlet. Ami ráadásul érvényesíthető a két tavaszi saját bemutató előadásunkra is.

Március 5-én Pénelopeia címmel lesz az idei első, a Maladype Színházzal közös ősbemutatónk, a világszerte keresett művész, Balázs Zoltán rendezésében, a Gyulán már többször megcsodált Szilágyi Enikő főszereplésével. Márciusban még két másik parádés előadást is megtekinthetnek az időben jegyet, bérletet váltó nézőink. Háy János Elem című darabját Mucsi Zoltán és Kerekes Éva főszereplésével, Bérczes László rendezésében, ráadásul a Déryné Program keretében hozzuk Gyulára, így csupán 200 forintos regisztrációs jegyet kell rá váltani. A Vígszínház és az Orlai Produkció legendás hírű előadását, A kellékest, Kern András jutalomjátékát március 22-én tekinthetik meg nézőink.

Áprilisban, közeledve A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapjához előbb bemutatjuk az Anne Frank című monodrámát Tövispataki Beáta előadásában, majd egy újabb saját bemutatóval jelentkezünk. Az Ártatlanok. Levelek a Kner család életéből (1938-1946) című felolvasó-színházi előadásunk a nagy múltú, világhírűvé vált gyomai nyomdász- és művészdinasztia életébe nyújt bepillantást, a többek között a gyulai levéltárban őrzött egymásnak írt leveleik révén. Kner Izidor Gyomán, Budapesten és Chicagóban élő leszármazottainak levelei katartikus erővel idézik meg egy magyar zsidó család tagjainak a II. világháború előtti, alatti és utáni életesélyeit, tragikus sorsát. A Hegedűs D. Géza rendezte előadásban a Vígszínház olyan kiváló művészeit láthatjuk, hallhatjuk majd mint Hegedűs D. Géza, Hegyi Barbara, Hirtling István, Waskovics Andrea, ifj. Vidnyánszky Attila. Az áprilisi végi tavaszi évadzáró előadásunk is különleges élményt ígér, a Trigatu indiai táncszínházi társulat néhány éve szerepelt már a Kamarateremben, ezúttal a kultikus mű, a Ramayana alapján készült produkciójukat láthatjuk majd.

Bővebb információ az előadásokról