Tegnap délután adták át a Gyulai Várszínház 50. évadának művészeti díjait.

Sajtóanyag

Budapesten a Garden Cafe & Lounge étteremben 2013. december 3-án délután adták át a Gyulai Várszínház 50. évadának művészeti díjait.

Gyula Város Önkormányzata és a Gyulai Várszínház Sík Ferenc – nívódíjat Mihályfi Balázs színművésznek A fáklya kialszik című ősbemutató és a Mórok című bemutató főszerepeinek magas szintű megformálásáért A díjat Gajda Róbert országgyűlési képviselő, alpolgármester és Gedeon József a Gyulai Várszínház igazgatója adta át.

Gyula Város Önkormányzata által alapított Havasi István-díjat Fodor Tamás színművésznek az Egy világhírű kisváros: Gyula – Krasznahorkai László írásain keresztül című felolvasószínházi bemutatón nyújtott teljesítményéért és a Caligula helytartója című előadás Barakiás szerepének magas szintű megformálásáért A díjat átadta Gajda Róbert, országgyűlési képviselő, alpolgármester.

Gyulai Várszínház által alapított Őze Lajos-díjat Mátray László színművésznek a Hamlet című bemutató főszerepének és a Bánk bán című előadás főszerepének magas művészi színvonalú megformálásáért A díj átadására később kerül sor Mátray László színházi elfoglaltsága miatt. A díjat Gedeon József a Gyulai Várszínház igazgatója fogja átadni.

Gyula, 2013. december 3.