Shakespeare-kiállítás, filmvetítések, workshop, utcaszínház

Shakespeare-kiállítás, filmvetítések, workshop, utcaszínház

 

Örömmel tájékoztatjuk a Shakespeare Fesztivál közönségét és az érdeklődőket, hogy igazgatóságunk épületében (Kossuth u. 13.), a Kamaraterem előterében Magyar Shakespeare-előadások a múltból címmel plakátkiállítás nyílt az elmúlt évtizedek emlékezetes magyar Shakespeare-előadásainak plakátjaiból.  A kiállítás minden nap megtekinthető 10-16 óra között, illetve a kamaratermi előadások előtt. A kiállítás az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet archívumában található plakátokból készült az OSZMI támogatásával.

Ugyancsak a Kamaraterem előterében minden nap 11.00 órától régi, emlékezetes magyar Shakespeare-előadások videofelvételeit vetítjük az érdeklődők számára. 29-én (kedden): Tévedések vígjátéka (Szentendrei Teátrum, 1978, R: Kerényi Imre); 30-án (szerdán): Szeget szeggel (Nemzeti Színház, 1973, R: Major Tamás); 1-jén (csütörtökön): Coriolanus (Katona József Színház, 1985, R. Székely Gábor); 2-án (pénteken): Hamlet (Madách Színház, 1977, R: Ádám Ottó); 3-án (szombaton): Ahogy tetszik (Katona József Színház, 1983, R: Székely Gábor); 4-én (vasárnap): Lear király (Nemzeti Színház, 1967, R: Marton Endre).

A diákok, a kritikusok, az érdeklődők számára hirdetett workshopokat minden nap 15.00-16.00 óra között tartjuk a Mogyoróssy János Városi Könyvtár földszinti előadótermében. Utána az érdeklődők drámapedagógiai foglalkozáson vehetnek részt.

Utcaszínházi jeleneteket mutatnak be kaposvári egyetemisták június 28-án (hétfőn) 17.00 órakor a Világóránál a Rómeó és Júlia Rómeó Misszió változatából, a Pesti Magyar Színiakadémia diákjai pedig június 30-án (szerdán) 17.00 órakor a Világóránál, 1-jén (csütörtökön) a Harruckern téren, 2-án (pénteken) 17.00 órakor a Várfürdőben az Ahogy teccik című előadásukból.

A fesztivál minden kísérőprogramjára szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.