Nyikolaj Vasziljevics Gogol: Egy őrült naplója

[:hu]2020. július 7. 20.30 óra, Várszínpad
Online jegyvásárlás
Belépőjegy: 1900 Ft – 2400 Ft – 2900 Ft

Nyikolaj Vasziljevics Gogol: Egy őrült naplója
monodráma

Az előadás a Katona József Színház, a FÜGE Produkció, az Orlai Produkciós Iroda és a Maszk Egyesület (Szeged) együttműködésében jött létre.

Előadja: Keresztes Tamás

Dramaturg: Róbert Júlia

Asszisztens: Szakács Zsuzsi

Rendező: Bodó Viktor

Producer: Orlai Tibor

A történet főszereplőjét, a szemünk láttára a realitásérzékét folyamatosan vesztő, vagy már eleve labilis valóságérzékelésű hivatalnokot Keresztes Tamás játssza, aki nem először kap főszerepet Bodó-előadásban, rá épült a Katona József Színházbeli híres Ledarálnakeltűntem is amely érdekes párhuzamként szintén egy kiszolgáltatott kisember kényszerű ámokfutását mutatta be.
Az Egy őrült naplója új változatának szövegkönyve több fordítás és az eredeti orosz példány összevetésével készül. Keresztes Tamás mellett az előadás másik fontos „szereplője”, a környezetet és atmoszférát megteremtő loop lesz, amelynek segítségével élőben születik meg az előadás zenéje. Mi vagyunk őrültek, vagy a világ őrült meg körülöttünk?
Az előadás az alábbi díjakat nyerte el az utóbbi években:
2016 Thealter Fesztivál Kritikusok díja I 2017 MOST Fesztivál Legjobb monodráma előadásért járó díj I 2017 MOST Fesztivál Legjobb alakításért járó különdíj I 2017 Színikritikusok Díj Legjobb férfi szereplő díja I 2017 Mastercard Az év Színházművésze díja.

[:]