Desdemonium

[:hu]2020. július 5. 20.30 óra, Várszínpad
Online jegyvásárlás
Belépőjegy: 1400 Ft – 1900 Ft – 2400 Ft

Desdemonium

Az IN-PACT produkciója

Kertész Mónika operaénekes
és Halász Gábor táncművészkoreográfus előadása

Hárfa: Goda Sára

Elektronikus zene: Halász Gábor

Zenei részletek: Gioachino Rossini, Antonio Vivaldi és Francesco Gasparini

Fotó: Almay Zoltán

„Izgalmas és cseppet sem banális óda a férfi és nő közti viszonyokról. Nem szokványos előadás. Modern európai táncszínház és énekművészet, elektronikus és klasszikus zene, emberi hang és hárfaszó tökéletes kombinációja. Provokatív produkció, mely esztétikai élményt nyújt.”

Könnyebb feladni magunkat és mások alapvetései szerint élni, vagy megéri küzdeni identitásunkért? Tényleg a saját értékrendszerünk szerint élünk, vagy nem is tudatosítjuk, hogy mások életéhez alakítjuk a miénket? Az alkotók, egy operaénekesnő és egy táncművész, egyedülálló duójukban Rossini Othello című operájából Desdemona karakterét ragadják ki és illesztik be a mai korba.

„Kertész Mónika és Halász Gábor Desdemoniumában a két művészeti ág összefonódott, és erős, nagy hatású világot teremtett. Mónika és Gábor előadását újítónak nevezném. Vagy divatos kifejezéssel – innovatívnak. Olyannak, amely új világot teremtett, amely a tudás, a professzionalizmus és a művészi minőség bizonyítéka.”
(Hadzsikosztova Gabi)

Figyelmeztetés: az előadásban stroboszkópot használunk, az előadás megtekintését kisgyermekek, várandósok, epilepsziások és pacemakerrel élők számára nem javasoljuk.

[:]