Nyári bemutatóink a kőszínházakban

Megkezdődtek nyári bemutatóink továbbjátszásai a partnerszínházakban. Szeptember 16-án mutatták be nagy sikerrel a Nemzeti Színházban a gyulai Szabó Magda Napok egyik legjobban várt előadását Az ajtó című regényből készült újszerű adaptációt. Igazgatónk, dr. Elek Tibor, a bemutató után adta át Szabó K. István rendezőnek a Sík Ferenc nívódíjat. Két nappal később, már a MITEM (Madách Nemzetközi Színházi Találkozó) keretében is láthatták az érdeklődők az előadást, ami után megrendezett közönségtalálkozón Elek Tibor és a Nemzeti Színház egyik dramaturgja, Szász Zsolt beszélgetett az alkotókkal, a színművészekkel.

Fotó: Eőry Zsolt

Szeptember 21-én, a Magyar Dráma Napján mutatták be teltházas közönség előtt Dunaújvárosban a Bartók Kamaraszínházban a Hamleart. Igazgatónk az előadást követő fogadáson a Havasi István-díjat adta át Őze Áronnak, a rendezőnek (a fenti kiemelt képen éppen ez látható), de néhány szóban egy új magyar dráma, Győrei Zsolt és Schlachtovszky Csaba: Hamlear című művének a Gyulai Várszínház és a Gondolat Kiadó általi kiadásáról is beszélt. (A könyv mind a kiadó honlapján, mind a jegyirodánkban megvásárolható.)

Fotó: Ónodi Zoltán

A Két Hold világa című, Bogdán Zsolt és Szorcsik Kriszta által létrehozott előadásunkat már szeptember 6-án láthatták az érdeklődők Marosvásárhelyen a Spektrum Színházban, információink szerint október 27-28-án pedig a Kolozsvári Nemzeti Színházban is játsszák.

A Két úr szolgája című Goldoni-darab bemutatója pedig október 2-án lesz Kézdivásárhelyen az Udvartér Teátrumban.

Szervezzük a Szilágyi Enikő által előadott Mi lennék nélküled? című monodráma továbbjátszását is. Terveink szerint januárban a Magyar Kultúra Napja körül Aradon és Gyulán is látható lesz ismét.

Tovább tart az egyik tavalyi bemutatónk, a Karády zárkája iránti érdeklődés, újabb és újabb városokba, színházakba kap meghívást. Szeptemberben már szerepelt Makón, holnap, 24-én a Temesvári Magyar Napokon láthatják a nézők, de októberben Budapesten is és így tovább…