Márciusi kamaratermi programjaink

Kedves Nézőink!

A Kamaratermünkben márciusban is színes, különböző műfajú, igényes programokkal várjuk Önöket. Bősze Ádám Mozartról tart előadást, Törőcsik Franciska és Prieger Zsolt a Pilinszky János estjét hozza el hozzánk, és láthatjuk Bérczes László rendezésében Mucsi Zoltánnal a főszerepben Háy János Nehéz című darabját, illetve az Orlai Produkció Bocs, félrement! című előadását is, többek között Kovács Patríciával. A részletekről az alábbiakban tájékozódhatnak.

 

2022. március 2. 19.00 óra, Kamaraterem
Belépőjegy: 1900 Ft

Bősze Ádám: Nagy Zenészek, Nagy Szerelmek – Mozart

Nannerl és Wolfgang. A 18. századi zene egyik leghíresebb testvérpárja, akik mindketten krimibe illő történetek után jutottak el a házasságig. Közben pedig rajongtak egymásért, szép szavakkal beszéltek a másik tehetségéről. A Nagy zenészek, nagy szerelmek “Mozart” epizódjában Bősze Ádám zenetörténész számos, magyarul nem publikált dokumentumon kersztül mutatja be e két zseni szerelmi életét, legyen szó hivatalos kapcsolatokról, vagy titkolt szerelmekről.

https://gyulaivarszinhaz.hu/bosze-adam-nagy-zeneszek-nagy-szerelmek-mozart/

 

 

2022. március 17. 19.00 óra, Kamaraterem
Belépőjegy: 1900 Ft

Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska
Pilinszky és én
zene és irodalom

Prieger Zsoltnak, az Anima Sound System vezetőjének legnagyobb erőssége a művészi bátorság. A zenekar mellett időről időre képes megújulni, feladni a már bevált, megszokott sémákat és valami egészen újba kezdeni.
Pilinszky János 100. születési évfordulója alkalmából Törőcsik Franciskával, a sokoldalú színésznővel egy vadonatúj zenés, irodalmi előadással készülnek, ezzel is kifejezve tiszteletüket a huszadik századunk egyik legjelentősebb költőjének.
A magyar kortárs irodalmi tradíció egyik alapkövét, illetve az életművel szorosan összekapcsolódó hit-vallás-spiritualizmus gyönyörűségét viszik közel elektronikával és popzenével az emberekhez.

https://gyulaivarszinhaz.hu/21552-2/

 

 

2022. március 24. 19.00 óra, Kamaraterem
Belépőjegy: 200 Ft

Háy János: Nehéz

Szereplők: Mucsi Zoltán, Bajcsay Mária, Katona László, Ilyés Róbert, Moldvai Kiss Andrea, Molnár Gusztáv

Rendező: Bérczes László

„…A Nehéz nagymonológja Háy egyik legszemélyesebbre szimulált, súlyos szavú, nyomasztó erejű szövege, egy gátlástalan önvallomás, egy végállapotban elhangzó önleszámolás. A monológ feszültsége annál telítettebben szólal meg a színpadon, minél szuggesztívebb, felfokozottabb az önleleplezés, a gátlástalan kitárulkozás szemérmetlen személyessége és a vallomásos jelen idő.„Hogy oka van, hogy milyen lesz az ember, s nekem ez volt az oka, ami velem történt. Velem nem történhetett más, csak ami történt.”- mondja a Nehéz hőse egy szimbolikussá növekedett vámosmikolai konyhaasztalnál, szembeülve az anyjával. És az asztal körül elfér az egész világ, a múlt, a jelen, a hétköznapi meg az univerzális, a fiatalság, meg a halál és minden más, ami egy ember életébe belefér.” (Radnóti Zsuzsa)

https://gyulaivarszinhaz.hu/21559-2/

Az előadás kedvezményes jegyára a Déryné Program hozzájárulásának köszönhető.

 

 

2022. március 29. 19.00 óra, Kamaraterem
Belépőjegy: 3400 Ft

Billy van Zandt – Jane Milmore – Bocs, félrement!

Az Orlai Produkció előadása

Szereplők: Schruff Milán, Kovács Patrícia, Járó Zsuzsa, Mészáros Máté, Péter Kata

Rendező: Paczolay Béla

Producer: Orlai Tibor

Egy nagy lebukás szimfóniája, emailekben, telefonokon és csevegőprogramokon előadva.

Stephanie boldogan éli a hű feleségek életét: gondoskodik a háztartásról, neveli a gyerekeket – aztán egy napon kap egy saját számítógépet. Be is csap a mennykő. Érkezik egy furcsa üzenet a férjétől, talán nem is neki szánta? Csatlakozik Peg, a legjobb barátnő, hogy bosszút álljon az aljas férfinemen, és George, a legjobb barát, hogy mentse a menthetőt. De ki az a Wanda? Itt valami visszavonhatatlanul félrement.

A nagy sikerű off-Broadway komédia valós történet, valós emailekből. Sokan játszhattuk már valamelyik szerepét.

https://gyulaivarszinhaz.hu/billy-van-zandt-jane-milmore-bocs-felrement/

 

 

Sok szeretettel várjuk a kamaratermi előadásainkra!