Két UNITER – díjat nyert a Hamlet

A Gyulai Várszínház felkérésére rendezte meg tavaly nyáron a gyulai várban Bocsárdi László Shakespeare: Hamlet című darabját, amelynek 2013. július 5-én volt a bemutatója.

A darab a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházzal közös produkcióban valósult meg. A Hamlet kőszínházi változatát december óta játssza az erdélyi társulat. Ez az előadás öt kategóriában kapott jelölést a román kritikusoktól az UNITER – díjra, amelyre három-három jelöltet választanak ki az évad színházi előadásaiból.

A Hamletet a legjobb előadás, a legjobb rendezés, a legjobb férfi főszereplő /Mátray László/, a legjobb díszlet, a legjobb mellékszereplő /Pálffy Tibor/ díjra jelölték. 2014. április 28-án Marosvásárhelyen az UNITER gálaesten váltak ismertté a győztesek.

A Hamlet két alkotója is győztes lett a kategóriájában. A legjobb rendezés díját Bocsárdi László kapta meg, a legjobb díszlet díját pedig Bartha József vehette át.

A Hamlet produkció 2014. május 1-én a Craiovai Shakespeare Fesztiválon látható, május 5-én pedig a Budapesti Katona József Színházban mutatják be vendégjátékként.

Gyula, 2014. április 30.

Gedeon József igazgató, Gyulai Várszínház