Illuminations – Rákász Gergely orgonahangversenye     

2018. 07. 26. 21.00 óra, Várkert

[:hu]

Online jegyvásárlás
Belépőjegy: 3.200 Ft

Illuminations
Rákász Gergely – 
orgonahangversenye

 

 

 

Illuminations – A lélek és fény varázslata

Különleges, érzéki és érzelmes hangverseny az ILLUMINATIONS című élményshow.

Rákász Gergely 15 évesen, az ország legfiatalabb koncertorgonistájaként adta első hangversenyét. 2005-ig az Egyesült Államokban tanult és koncertezett, mindezidáig több mint 1500 fellépése volt Magyarország, Európa és Amerika nagyvárosaiban. Egyedi látásmódja fiatalos lendülettel tölti meg a komolyzenét. Látványkoncertjeivel új műfajt teremtett, amellyel tízezrekhez hozta közelebb a hangszert a képzőművészet, a tánc és a színészi játék segítségével.

A koncertjein nemcsak a játékával, de a zenetörténetből vett érdekes háttértörténetekkel is rabul ejti közönségét. Iskolaprogramja keretében több mint 100 magyar iskolában szólaltak meg hangversenyei, csaknem 50 000 diák ismerkedett meg általa a klasszikus orgonazenével. Nyolc szólóalbuma jelent meg. Szülővárosa, Győr kulturális nagykövete, templomos lovag.

Wagner, Händel, Schubert és Bach legismertebb zeneműveiből áll össze a műsor, műsor, melynek lényege, hogy az ünnep valódi hangulatát adja át, közhelyek nélkül. Klasszikus zene, érintésnyi közelségben.

[:]