Görgey Gábor: Hol a stukker?!

2021. október 14. 19.00 óra, Kamaraterem
Online jegyvásárlás
Belépőjegy: 1900 Ft

 

Görgey Gábor: Hol a stukker?!

A kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum előadása

 

Szereposztás:

Cuki az alvilágból – Orbán Levente

A méltóságos – Kiss László

Müller – Lung László Zsolt

Kiss, az intellektuel – Barti Lehel András

Márton, a vidéki – Márton Lóránt

Rendező: Kolcsár Jocó

 

 

Jelmez – Gáspár Annamária, Díszlet – Zemba Ákos, Színpadtechnika – Tóth László, Dombai Attila, Hang- és fénytechnika – Gyula Richárd, Benkő András Loránd, Ügyelő – Szotyori Xénia, Produkciós asszisztens – Szabó Rita, Rendezőasszisztens – Daczó Zádor 

 

Az a színpadi szöveg, ami a mindenkori hatalommal foglalkozik, az nem igazán tud elavulttá válni. Sajnos a világ, amelyben élünk mindig valamilyen hatalom alatt működik, vagy nem működik. A Hol a stukker?!(eredeti címén Komámasszony, hol a stukker?) pedig pont ezt a témát boncolgatja mesteri fokon.

Öt ember egy zárt helyiségben, ahol csak egy toalett van.

Az alvilágot, annak feszültségét és frusztrációt Cuki az alvilágból(Orbán Levente) képviseli, a letűnt, de újra felemelkedni kívánó nemességet a Méltóságos(Kiss László), a mindannyiunk által ismert népszínművekből összegyúrt műparaszt Márton(Márton Loránd) a “régebb minden jobb volt” megtestesítője, Kiss (Barti Lehel András) pedig az intellektuel, ki szintén sajátos módon képzeli el az igazi szabadságot. És végül ott van K Müller(Lung László Zsolt), aki minden idők elengedhetetlen köpönyegforgató játékmestere, a hasonulás és a kisember kaméleonja.

Mind más-más világot, nézőpontot képviselve tehát, a bezártak nem találják a kifelé vezető utat. Pedig ott lóg a kulcs a falon, csak le kell akasztani, ki kell nyitni az ajtót és ki lehet sétálni rajta az igazi szabadságba. Ám van a helyiségben egy stukker! Ez pedig mindig valaki kezébe kerül és a hatalomnak nem áll szándékában továbblépni és igazi demokráciát teremteni.

Egy abszurd komédia mely mit sem vesztett az aktualitásából az 1969-es megírása óta, sőt. És ami még ennél is fontosabb, egy remek, értelmes kikapcsolódás a színházszerető közönségnek.

 

A Gyulai Várszínház és a Boróka Magyar-Székely Kulturális Egyesület közös rendezvénye.