Zalán Tibor: Miska


Helyszínváltozás!
 
A Miska című előadást a korábban meghirdetett Vár mögötti liget helyett a Kastély előtti parkban láthatják az érdeklődők a Békéscsabai Meseház előadásában.
 
Sok szeretettel várjuk kedves Nézőinket!
 
A Gyulai Várszínház Igazgatósága

 

2022. augusztus 15. 18.00 óra, Vár mögötti liget
A belépés ingyenes

 

Zalán Tibor: Miska

Álom-játék etűdök Schéner Mester motívumaira

A Békéscsabai Meseház előadása

 

Játsszák: Soós Emőke, Biró Gyula

 

Író, dramaturg: Zalán Tibor

Zeneszerző: Lovas Gábor

Díszlet: Rádi Sándor

Jelmez: Oláh Tímea

Rendezőasszisztens: Széll Boglárka

Rendező: Bereczki Csilla

 

„A schéneri világ teli van ragyogással, vidámsággal, gyermeki mosollyal és naivitással, reménnyel és derűvel.” Zalán Tibor

A színdarabot, ami Schéner Mihály, Kossuth-díjas képzőművész, a Meseház megálmodója életének meseszerű, szürreális motívumainak felhasználásával íródott, Zalán Tibor álmodta papírra. A Mestert, életének fordulópontjain kísérhetjük a születéstől a felnőtté válásig. Az anyai szeretet határtalan ereje, a világ színessége, szépsége, a jó és a rossz küzdelme, a kísértés, a győzelem öröme és az elengedés fájdalma jelenik meg az előadásban. Mindannyiunk életének mérföldkövei.

Az előadás látványa Schéner Mihály műveit idézi, a garabonciás Mestert, aki groteszk figurákkal népesítette be világát. Az élet fordulópontjait önmagukban is értékes zeneszámok, betétdalok fogják össze, egyéni stílusban egészítve ki a vizuális élményt.

Az előadást 10 éves kortól ajánljuk, középiskolások és felnőttek figyelmébe.