XV. Vár Blues Fesztivál – Jimi Hendrix Fesztivál


2024. július 13. (szombat) 20.00 óra, Várszínpad
Online jegyvásárlás
Belépőjegy: 5900 Ft

 

XV. Vár Blues Fesztivál – Jimi Hendrix Fesztivál

Fellépők: Hendrix Project, Message to Hendrix, Halper-Hendrix World

 

 

Hendrix Project

 

Tagok:

Lamm Dávid – gitár, ének

Tomor Barnabás – basszusgitár

Molnár Dániel – dobok

2013-ban kezdtek el Hendrix műsort játszani, de együttműködésük már két évvel korábban kezdődött. Mindhármuk számára meghatározó hatás Jimi Hendrix változatos zenei világa, így hát igen hamar kiderült a közös nevező.

Lamm Dávid zenei tanulmányait 1993-ban kezdte, majd ezután a Kőbányai Zenei Stúdióban Babos Gyula növendékeként folytatta. 1999-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-tanszékére, ahol 2004-ben diplomázott. Főiskolai évei alatt rendszeres szereplője volt a hazai zenei életnek. Később a következő zenekarokkal játszott: Csanyi-Lattmann Quartet, Szalóki Ági, Balázs Elemér Group, Palya Bea, Dés László Septet. Saját zenekara a Delalamm. 2012 óta a felsőörsi Snétberger Zenei Tehetségközpont tanára.

Tomor Barnabás 1993-ban rövid ideig járt az Erkel Gyula Állami Zeneiskola jazz-basszusgitár szakára és még ebben az évben szerezte meg első zenekari tapasztalatait. 1995-től kisebb-nagyobb szünetekkel játszik zenekarokban, ebben az időben a figyelme még jobban a jazz (jazz-rock) felé fordult. 2000-től négy évig járt a Pomázi Állami Zeneiskola jazz-basszusgitár szakára Frey Györgyhöz. 2008-ban alapítja meg saját zenekarát a Bass Loco-t és azóta állandó szereplője a budapesti underground jazz életnek. Egyéb zenekarai: Tomor Barnabás Trió, Tomor Barnabás Project, Bluestone, Shot, Harakyru Band, Király Martina Band. Bővebben: www.barnabastomor.com

Molnár Dániel 15 évesen kezdte a dobolást autodidakta módon, melyhez néhány év klasszikus és jazz-dob tanulmány után időközben visszatért. Számos neves hazai és külföldi zenésszel dolgozott már együtt. Jelenleg a Hendrix Project és a Jumping Matt and His Combo tagja, mellyel rendszeres fellépői hazai és külföldi fesztiváloknak.

 

Facebook

 

 

 

Message to Hendrix

 

Tagok:

Petendi Tamás – gitár

Bűdi Szilárd – ének, basszusgitár

Kottler Ákos – dob

 

A 2008-ban alakult Message To Hendrix névre hallgató powertrio Jimi Hendrix korszakalkotó munkásságát varázsolja a szemünk elé. Az autentikus élmény mellett a srácok egyéniségüket is megcsillantva hozzák létre az improvizációkkal tarkított ütős produkciót. A trió hangzásvilága az első közösen zenélt percekben kialakult már: feszes tempók, harapós gitár-riffek és magas fokon izzó energia az első daltól az utolsóig, mindez átitatva Jimi Hendrix szellemével.

 

 

Halper-Hendrix World

 

A „Halper – Hendrix World” Halper László új formációja, mellyel Jimi Hendrix zenéjét nem csak jazz, hanem világzenei elemekkel is ötvözi. Ehhez a két régi zenésztárs mellett – a dobos Hajas László és a basszusgitáros Kosztyu Zsolt – kiegészült a zenekar Szokolay „Dongó” Balázzsal, a népi fúvós hangszerek mágusával. Jimi Hendrix 80. születésnapja alkalmából jelentették meg VoodooChiles című albumukat.