Henrik Ibsen: A nép ellensége


2021. augusztus 7. 19.00 óra, Kamaraterem

Az előadás hossza: 2 óra 30 egy szünettel

Online jegyvásárlás
Belépőjegy:  2900 Ft 

 

Az érvényben lévő járványügyi szabályozások értelmében a színházi előadásokon csak védettségi igazolással rendelkező nézők vehetnek részt. Ezért, kérjük, egyelőre, az online jegyvásárlás lehetőségével csak olyan nézőink éljenek, akik rendelkeznek igazolással, illetve tudják, hogy az előadás idején már mindenképpen rendelkezni fognak. Jegyek visszaváltására csak elmaradt előadás esetén van lehetőségünk.

 

Henrik Ibsen:

A nép ellensége

dráma

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház előadása

Az előadás 14 éven aluliaknak nem ajánlott!

ALKOTÓK

Dr. Tomas Stockmann – SEBESETYÉN Aba

Katrine Stockmann – MOLDOVÁN Orsolya

Petra – BÍRÓ Sára

Ejlif, a fiúk – ROBERT Szilárd

Peter Stockmann – TOLLAS Gábor

Morten Kiil – KILYÉN László

Hovstad – GALLÓ Ernő

Billing – BARTHA László Zsolt

Horster – ÖRDÖG Miklós Levente

Aslaksen – HENN János

 

Rendező: KERESZTES Attila

Dramaturg: SZABÓ Réka

Ügyelő: SZAKÁCS László

A történet kiindulópontja egy rendőrségi hír, ebből írta meg Ibsen a polipként mindent megfojtó korrupció drámáját. Egy norvég kisváros legfőbb bevételi forrása és egyben sokak megélhetésének záloga a helyi gyógyvíz. A polgármester testvére, Dr. Stockmann azonban felfedezi, hogy a gyógyulni vágyókat súlyos fertőzésveszély fenyegeti, a gyógyforrások vize mérgezett.

Az ember vagy a pénz? Egy közösség megfosztása a fellendülés lehetőségétől vagy a fellendülésért cserébe szabad utat adni mások mérgezésének? A hatalom torzulásával szembeszegülő doktor készen áll a társadalmi tettre. Családjával az oldalán elindul a mindent megváltó csoda valóra váltására. Ibsen társadalmi drámájában egyéni érdek és társadalmi felelősség feszül egymásnak, szembeállítva az egyént a megélhetését féltő közösséggel és annak hangadóival.