Gulyás Gábor: Az ördög bibliája – felolvasó színház


Helyszínváltozás
 
Kedves Nézőink!
 
A július 28-ai Az ördög bibliája című felolvasó-színházi előadásunk helyszíne a korábban meghirdetettektől eltérően, műszaki-technikai okok miatt, és a rendező kérésére nem a Várszínpad lesz, hanem a Kamaratermünk (Kossuth u. 13.).
 
Az érintettek elnézését és megértését kérjük.
 
Várunk mindenkit szeretettel 20.30 órakor a Kamarateremben!

 

 

2022. július 28. 20.30 óra, Várszínpad
Online jegyvásárlás
Belépőjegy: 2900 Ft – 1900 Ft

 

A Gyulai Várszínház 14. felolvasó színháza

Gulyás Gábor: Az ördög bibliája

Tragikomédia – játszódik 1985-ben, 1989-ben és 1993-ban Budapesten

 

Szereplők:

Bodoky Márk, Fesztbaum Béla, Hartai Petra, Kardos Róbert, Kárász Zénó, Kocsis Gergely, Pelsőczy Réka

 

Sorozatszerkesztő dramaturg: Lőkös Ildikó

Rendező: Máté Gábor

 

Mi az, hogy történelmi dráma? Pontosabban történelmi dráma-e a közelmúltban, alig negyven éve játszódó eseménysor? Mennyire múlt, mennyire jelen?

Gulyás Gábor nagyszabású vállalkozásba fogott. Nem sok idő, amit tragikomédiája fölölel: nyolc év. De micsoda nyolc év? A szocializmus haldoklása idején, 1985-ben kezdődik a drámaidő, majd négy évet ugrunk, s máris a rendszerváltás sűrűjében vagyunk, 1989-ben. S eltelik újabb négy, 1993 – s bezárul a kör. Vége a reménynek, vége a vágynak, tettünk egy kört, s minden ugyanott folytatódik… Vagy mégsem? S mi köze mindehhez Csernus Tibor 1955-ben festett képének, A három lektornak?

A tragikomédia fő terepe jól ismert a szerző előtt: a kultúra és a kulturális politika összefonódása, s ennek szereplőinek a fölmutatása. De közben megrajzolódik egy távolabbi történelmi tabló is, és a budapesti közélet hétköznapjai.