Georges Bizet: Carmen


2024. június 30. (vasárnap) 20.30 óra, Tószínpad
Online jegyvásárlás
Belépőjegy: 7900 Ft – 6900 Ft – 5900 Ft

 

„Fantasztikus”, „Hihetetlen”, „Magával ragadó”

Georges Bizet: Carmen

A Barcelona Flamenco Ballet előadása

 

A Barcelona Flamenco Ballet új előadásában Carmen örök érvényű mítoszával foglalkozik. Az idő múlása ellenére Carmen fenntartja a szabadság és a bátorság üzenetét az egyenlőtlen világgal szemben, ahol a nők még mindig a jogaikért küzdenek.

A Barcelona Flamenco Ballet Prosper Mérimée a cigány Carmen és a spanyol Escamillo torreádor közötti szerelmi történetet meséli el. A flamenco nyelv itt a művészi kifejezés legjobb eszköze a főszereplők szenvedélyének közvetítésére, az érzelmek, a fájdalom, a szabadságvágy kifejezésére.

Az előadás a szimfonikus zenekar, az operaéneklés és Bizet zenéje hagyományosabb hangzását ötvözi a jazz és a mai flamenco ének innovatív érintésével. A koreográfiák a flamenco balett univerzumait ötvözik lenyűgöző lábmunkával és a modern, kortárs tánc friss hatásaival.

Mérimée szereplőinek története, Bizet zenéje és a Barcelona Flamenco Ballet flamencója egy látványos show-ba olvad össze a közönség előtt.

 

Részletek a Barcelona Flamenco Ballet tavalyi, Luxuria című előadására érkezett nézői rekciókból (lásd bővebben honlapunk Nézőink írták rovatában!):

„Fantasztikus élmény volt. Ilyen magas színvonalú előadás rég volt Gyulán.”

„Hihetetlen volt.”

„A vibráló, magával ragadó és lüktető ritmusú egész estés produkció kihagyhatatlan élményt jelentett. Az élőzenés (profi zenekar és szólóénekes) kíséret és a 2 szólótáncos által bemutatottak, kétséget kizáróan fantasztikus élményt jelentettek. Ezt támasztotta alá, hogy a kiváló előadás végén, a közönség felállva, hangos ovációval köszönte meg, a többszöri ráadást is nyújtó társulat művészi alakítását. Boldog vagyok, hogy az első sorból láthattam. Már ezért is érdemes volt Budapestről Gyulára utaznom. Mindenki bánhatja, aki nem látta.”

„Erős előadásokkal kezdte az évadot a Gyulai Várszínház. Szombaton a Barcelona Flamenco Ballet remek produkciója ragadta magával a közönséget. Nagyszerű, hogy ki sem kell tenni a lábunkat Gyuláról, s ilyet láthatunk.”