Aldo Nicolaj: Hárman a padon


Kedves Közönségünk!
 
Az április 25-én 19 órától kezdődő Hárman a padon című előadásra minden jegy elkelt.
 
Megértésüket köszönjük!
 
A Gyulai Várszínház Igazgatósága

 

 

2022. április 25. 19.00 óra, Kamaraterem
Online jegyvásárlás
Belépőjegy: 3400 Ft

 

Aldo Nicolaj: Hárman a padon

 

Szereplők: Benedek Miklós, Gálvölgyi János, Egri Márta

 

Író: Aldo Nikolaj

Fordító: Sz. Nagy Magda

Díszlettervező: Ondraschek Péter

Jelmeztervező: Cselényi Nóra

Plakáttervező: Csáfordi László

A rendező munkatársa: Skrabán Judit

Rendező: Göttinger Pál

Producer: Orlai Tibor

Az Orlai Produkció előadása

 

Aldo Nicolaj darabja három idős ember történetét meséli el, a „vasnemzedék” utolsó néhány élő képviselőjének nyugdíjas napjait. A leélt és végigküzdött XX. század vége egy zsúfolt lakótelepen éri őket. A nő szelíd és jókedvű maradt – de a hajdan erős fiúk, akik valaha bátor katonák, aztán szorgos munkásemberek, derék családapák, büszke, öntudatos férfiak voltak – most már emlékeken merengő, rozoga, mogorva úriemberek. Ki egyedül, ki a családjától éppen csak megtűrten, de mindenképpen magányosan éldegél… lejár erre a kis térre, hogy a padon üldögélve várakozzon cél nélkül – és szót váltson azzal, aki hasonlóan járt.

Nem ismerik egymást, de lassacskán, ahogy rendre összefutnak a padnál… barátok lesznek. A barátságuk pedig fokozatosan feltölti őket, a kiürültség érzetét felváltja a valahová tartozás biztonsága, az újonnan felvett szokások megnyugtató rutinja.

A feleslegesség, a szeretetnélküliség, a céltalanság szürkesége alól kibomlik az életszeretet, az egymásba kapaszkodás, az örök szövetségeskeresés szívmelengető, ezerszínű, derűs palettája. Ebből a megtalált biztonságból pedig új kalandvágy születik – így elhatározzák, hogy még egyszer, utoljára, belevágnak egy kalandba.