Dr. Elek Tibor marad a Gyulai Várszínház igazgatója

Dr. Elek Tibor marad a Gyulai Várszínház igazgatója

Újabb öt évre a szakembert bízták meg a Gyulai Várszínház igazgatói feladataival.

Forrás: BEOL.hu, írta: Papp Gábor

 

Újabb öt évig dr. Elek Tibor a Gyulai Várszínház igazgatója – tájékoztatott közleményében a gyulai önkormányzat.
A városi képviselő-testület csütörtöki ülésének zárt részén határoztak arról, hogy ismét dr. Elek Tibort bízzák meg a Gyulai Várszínház Nonprofit Kft. ügyvezető feladataival. Az önkormányzat által meghirdetett és a Kulturális és Innovációs Minisztérium honlapján is közzétett pályázati felhívásra egyedüliként dr. Elek Tibor adta be a pályázatát. Az értékeléssel megbízott szakmai bizottság 7:0 arányban a támogatásáról biztosította a pályázatot. A szakmai bizottság indoklásában elismerte az elmúlt 5 év rendkívül színvonalas szakmai munkájának eredményeit, és a pályázat ismeretében messzemenőkig támogatta Elek Tibort.

A gyulai képviselő-testület szintén egyhangúan fogadta el az előterjesztést, melynek értelmében 2027. november 2-áig továbbra is Elek Tibor vezetheti a Gyulai Várszínházat.

Dr. Görgényi Ernő polgármester elmondta, hogy dr. Elek Tibor vezetése alatt újabb fénykorát éli a Gyulai Várszínház. A szakember kiválóan szintetizálja a teátrum legnemesebb művészeti hagyományait, amelyeket egyúttal korszerű módon megújít. A Gyulai Várszínház összművészeti fesztiválként több műfajt átölelve gazdag kínálatot biztosít a közönségnek, a művészeti minőséget mindig szem előtt tartva.

Dr. Elek Tibor megköszönte az eddigi munkáját méltató szavakat és a további bizalmat, majd elmondta, azért fog dolgozni, hogy a jövőre 60 éves Gyulai Várszínház továbbra is egy minden ízében közönségbarát, a legkülönbözőbb érdeklődésű és ízlésű közönségrétegeknek igényes ajánlatokat tevő, emlékezetes saját bemutatóival, színházi, zenei és egyéb fesztiváljainak, vendégelőadásainak és kamaraszínházi programsorozatának minőségével, szakmai színvonalával széles körű elismerést kivívó intézmény maradjon az elkövetkező években is.

Dr. Elek Tibor irodalomtörténész, kritikus, a Bárka című folyóirat főszerkesztője 2017. november 1-je óta tölti be a Gyulai Várszínház ügyvezetői posztját. A közleményben kiemelték, vezetése alatt az elmúlt öt évben a teátrum a rendkívül gazdag és sokszínű összművészeti fesztiválprogram keretében általában 4-5 emlékezetes saját bemutatót, köztük ősbemutatókat tartott, a hagyományos Shakespeare Fesztivál és a zenei fesztiválok mellett létrehozta az Erdélyi Hét elnevezésű színházai fesztivált és a nemzeti klasszikusok, Székely János, Weöres Sándor, Márai Sándor, Szabó Magda, Tamási Áron napjait, nagy hangsúlyt fektetett a történelmi tematikájú és a kortárs magyar darabok játszására.
Dr. Elek Tibor azt is elmondta, hogy az elmúlt évek eredményeinek folytatására, a Gyulai Várszínház értékes hagyományainak korszerű megújítására fog törekedni.