Befejezte 52. évadát a Gyulai Várszínház

Az 52. évad 2015. június 26-tól augusztus 8-ig tartott. Ezen időszak alatt, a meghirdetett műsor szerint, 55 programot valósított meg, három új bemutatót tartott és öt fesztivált rendezett meg a várszínház. 15 országból 700 profi és 300 amatőr művész lépett fel a nyári programban.

Több mint 26 ezren látták a Gyulai Várszínház 52. évadának műsorait, ezerrel többen, mint tavaly. A hathetes programsorozat jegybevétele 15 százalékkal emelkedett az elmúlt évihez képest.

A Gyulai Várszínház jegyszedői az 52. évad előadásai előtt készítettek egy felmérést a nézők lakhelyeinek irányítószámai alapján. Ennek eredménye, hogy a megkérdezettek 50 %-a gyulai, 50 %-a vidéki, ez utóbbiból a Gyulai Várszínházba érkezők 18%-a budapesti.

A teátrum 35 tagú Művészeti Tanácsadó Testülete az augusztus 6-ai ülésén értékelte az évadot és a programok közül kiemelkedően jónak minősítette a Kínai Nemzeti Színház III. Richárd-előadását, a Bocsárdi László által rendezett Vízkereszt, vagy amire vágytok című új bemutatót, az indiai Macbeth-táncestet, a Miskolci Balett Rómeó és Júliáját, az angol The Flanagan Collective csak nők által játszott Rómeó és Júliát, a Jazz és a Blues Fesztivált, valamint a Szathmári Sándor regényéből készült Kazohinia bemutatót. „Megismételhetetlen élménynek” minősítették Vásáry Tamás és a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar koncertjét valamint a Vidnyánszky Attila által rendezett harmadik új bemutatót, a Psychét.