Áprilisi programjaink, jegyvásárlás, maszkhasználat

Kedves Nézőink!

Áprilisban zárulnak a kamaratermi programjaink izgalmasabbnál-izgalmasabb előadásokkal. A Válótársas című színházi műsor egészen rendhagyó produkció lesz Pokorny Liával Schmied Zoltánnal és két válási mediátorral. Gryllus Dániel, Szirtes Edina Mókus, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák előadása a Református templomban a Pál apostol levelei alapján készített megzenésített versekből szintén különleges élményt kínál. Mint ahogy a Pilinszky évfordulóhoz kapcsolóan a Szálkák táncszínházi előadása Trill Zsolttal, a Nemzeti Színház kiváló színművészével. S a hónap végén a Hárman a padon Benedek Miklóssal, Gálvölgyi Jánossal és Egri Mártával méltó zárása lesz tavaszi évadunknak, s talán némiképp kedvcsináló is már a nyári programokhoz, melyeket addigra közzé is teszünk a honlapunkon.

A jegyek továbbra is megvásárolhatók előre online, itt a honlapunkon keresztül, foglalásokra azonban nem tudunk lehetőséget biztosítani.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022. március 7-től, a járványügyi korlátozások megszüntetésére tekintettel sem a nézőtéren, sem a közönségforgalmi területeken nem kötelező a maszkviselés. Köszönjük eddigi együttműködésüket és további jó szórakozást, felemelő élményeket kívánunk előadásainkon!

 

2022. április 04. 19.00 óra, Kamaraterem
Belépőjegy: 3400 Ft

Válótársas

Előadják: Pokorny Lia és Schmied Zoltán

Gönczi Dorka és Varga Zsolt színházi műsora

Rengeteget hallani arról, hogy egy párkapcsolat veszélyes üzem. Amíg azonban a darukezelő, a villanyszerelő és tűzszerész részletes tanfolyam során tanulja meg, hogyan mentse meg magát és másokat, addig a párkapcsolati élet esetében nincs felkészítő gyakorlatsorozat és nem fogja mentor az ember kezét az első „bevetéseken”.

https://gyulaivarszinhaz.hu/valotarsas/

 

 

2022. április 12. 18.00 óra, Református templom
Belépőjegy: 1900 Ft

Pál apostol – Dalok Pál levelei szerint

Zene, ének: Gryllus Dániel, versek: Sumonyi Zoltán

Kísérik: Szirtes Edina Mókus (brácsa), Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák

A koncert bemutatóján 1991-ben Gryllus Dániel és Halmos Béla adta elő a dalsorozatot, és játszottak több száz előadást itthon és a környező országok magyarlakta területein, főleg templomokban. Gyulán is volt a ’90-es években előadás így kettesben.

A dalok új hangszerelésben 2011-ben is megjelentek, idén pedig a mostani szereplőkkel 2022 tavaszán jelenik meg újra a dalsorozat egy Pál apostolról szóló könyvvel együtt. Így ez a koncert az új kiadvány lemezbemutatója is egyben.

https://gyulaivarszinhaz.hu/21700-2/

 

 

2022. április 20. 19.00 óra, Kamaraterem
Belépőjegy: 1900 Ft

Pilinszky János: Szálkák

Előadók, táncművészek: Lázár Eszter, Spala Korina, Trill Zsolt m.v., Feledi János

Rendezés-koreográfia: Feledi János (Harangozó Gyula-díjas)

A Feledi Project előadása

Pilinszky János azonos című kötete inspirálta előadás rólunk, emberekről szól.
Mit üzen 21. században nekünk Pilinszky szellemisége? Ehhez ezt a Pilinszky matériát kell átengednünk magunkon.
Saját élethelyzetünkben, fejlődésünkben hol tartunk épp?
Hogyan illeszkedünk a világba, és hol tart személyiségünk, lelkünk fejlődése?
Miben vagyunk közösek Pilinszkyvel?
Lelkünkben, a hinni akarásban.

https://gyulaivarszinhaz.hu/pilinszky-janos-szalkak/

 

 

 

2022. április 25. 19.00 óra, Kamaraterem
Belépőjegy: 3400 Ft

Aldo Nicolaj: Hárman a padon

Szereplők: Benedek Miklós, Gálvölgyi János, Egri Márta

Rendező: Göttinger Pál

Producer: Orlai Tibor

Az Orlai Produkció előadása

Aldo Nicolaj darabja három idős ember történetét meséli el, a „vasnemzedék” utolsó néhány élő képviselőjének nyugdíjas napjait. A leélt és végigküzdött XX. század vége egy zsúfolt lakótelepen éri őket. A nő szelíd és jókedvű maradt – de a hajdan erős fiúk, akik valaha bátor katonák, aztán szorgos munkásemberek, derék családapák, büszke, öntudatos férfiak voltak – most már emlékeken merengő, rozoga, mogorva úriemberek. Ki egyedül, ki a családjától éppen csak megtűrten, de mindenképpen magányosan éldegél… lejár erre a kis térre, hogy a padon üldögélve várakozzon cél nélkül – és szót váltson azzal, aki hasonlóan járt.

https://gyulaivarszinhaz.hu/aldo-nicolaj-harman-a-padon/