A Gyulai Várszínház a 46. Utazás Kiállításon

Megkezdődött a február 22-25. között megrendezett 46. Utazás Kiállítás a Hungexpo területén, melynek díszvendége Gyula és Békés Vármegye. A csütörtöki szakmai napon a gyulai pavilon színpadán igazgatónk, dr. Elek Tibor is prezentációt tartott az idén 60 éves Gyulai Várszínházról, és már az idei programról is sok mindent elárult. Domokos Ágnes produkciós vezető pedig a várszínházi

Téli-tavaszi évadunk, saját bemutatókkal

Kedves Nézőink! Immár elérhető a téli-tavaszi kamaratermi programsorozatunk teljes egészében a honlapunkon. A február 2-ai Játszd újra, Sam című előadás már teltházas, de a február 23-ai Szexpedícióra (Hegyi Barbara és Seress Zoltán előadásában) még van néhány eladó jegyünk.  Érdemes 5 előadásra szóló bérletet is váltani, mert a jegyárakból 25 százalékos kedvezményt biztosít, és természetesen az

Karácsonyi üdvözlet és tájékoztatás

Tisztelt Közönségünk!   A Gyulai Várszínház Kamaraterme 2023. december 15-től 2024. január 7-ig zárva tart. Nyitás: 2024. január 8.   Online jegyvásárlásra lehetőségük van a honlapunkon keresztül: https://gyulaivarszinhaz.hu/eloadasok/   A jövő évben is sok szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket!   Áldott, békés karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk!   A Gyulai Várszínház munkatársai

Edward Albee: Három magas nő

2024. január 23. (kedd) 19.00 óra, Kamaraterem
Az Art-Színtér előadása
A dráma szereplői a Nem félünk a farkastól, az Amerikai álom, az Érzékeny egyensúly világából ugrottak fejest az örökké aktuális felfedezésbe: bizony, halandók vagyunk mindahányan, s az évek szállnak, mint a percek… Edward Albee, a hatvanas évek elején írta a Három magas nőt – Pulitzer-díjat is kapott érte!
A mély és izgalmas történet három különböző korú nőt mutat be. Eltérő életutakat látunk, ám egyszer csak kirajzolódik, hogy a három nő tulajdonképpen egy, és ami a szemünk előtt pereg, az valójában egyetlen ember élettörténete.

Vallomásaik során felidézik egész életüket (ifjúságot, szerelmet, házasságot). Albee mindig is mestere volt a jellemábrázolásnak, ebben a drámában is csodálatos játéklehetőséget biztosít a három színésznőnek.

Woody Allen: Játszd újra, Sam

2024. február 2. (péntek) 19.00 óra, Kamaraterem
A Zenthe Ferenc Színház előadása
Allan Felix, a filmkritikus egy vergődő és szenvedő elhagyott férj. És amíg ő látványosan belemerül bánatába, addig barátai, Linda és Dick minduntalan azon fáradoznak, hogy Allan új társra leljen. És ezzel megkezdődik a szünet nélküli randevúk sora. De ahelyett, hogy belejönne, idegességében végül mindegyiket elbaltázza.

Michele Riml: Szexpedíció

2024. február 23. (péntek) 19.00 óra, Kamaraterem
A „Sexy Laundry” egy tabutémát feszeget vígjátéki keretek között: mi történik, ha egy amúgy jól működő kapcsolatból eltűnik a szex?
Vége lesz vagy még megmenthető? A női lapok tanúsága szerint rengeteg, hosszabb ideje együtt élő pár/házaspár küzd ezzel a problémával, de ezek a párok annyira kínosnak érzik a dolgot, hogy még egymással sem beszélnek róla, nemhogy tegyenek is valamit a helyzet megváltoztatásáért.
Hacsak, egyikük nem veszi a bátorságot és kapcsolatmentő szexterápiára hívja párját egy szállodai szobába…