Itthon halál várt rá, Amerikában egyedi bútort rendelhetett magának

Sümegi Noémi beszámolója az Ártatlanok című felolvasó-színházi bemutatóról az Index.hu oldalon – 2024. 07. 23.
Felolvasószínházat csak abból a szövegből lehet csinálni, ami olyan erős, hogy akkor is két órára a székhez szögezi a nézőt, ha nem történik benne „semmi”, csupán színészek ülnek az asztaloknál. Nos, a Gyulai Várszínház által színpadra állított Ártatlanok – Levelek a Kner család történetéből 1938–1946 című felolvasó-színházi előadás, Hegedűs D. Géza rendezése ilyen produkció.

A szőke ciklon

Molnár Eszter beszámolója A szőke ciklon című előadásról – 2024. 07. 19.
Mindig is fontosnak tartottam, hogy minél több klasszikus regényt olvassak el, azonban a híres Rejtő Jenő-történetekig még nem jutottam el. Általános iskolában futottam össze Az előretolt helyőrséggel – csak néhány lap volt, némi hangulatkeltés, azonban megtetszett a szerző humoros stílusa. A tizennégy karátos autó azóta is a polcomon hevert, várva arra, hogy kedvet kapjak hozzá: a Viharsarok Táncszínház Szőke ciklonja megtette a kívánt hatást.

Erkel és a felkelés – sajtótájékoztató, közönségtalálkozó

Július 22-én (hétfőn) 17.00 órakor a Várszínpadon közönségtalálkozóval egybekötött nyilvános sajtótájékoztatót tartunk az Erkel és a felkelés alkotóival.  Részt vesznek: Elek Tibor igazgató, Győrei Zsolt író, Hajdu Imelda színész, Kis Gergely Máté színész, Szabó K. István művészeti vezető, Zakariás Zalán rendező. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.