ZENÉS EMBERSZABÁS – Herczku Ágnes, Lackfi János és Sinha Róbert műsora

2018. április 11. (szerda), 19.00 óra – Kamaraterem
Belépőjegy: 1500 Ft; diák: 750 Ft

ZENÉS EMBERSZABÁS
Herczku Ágnes, Lackfi János és Sinha Róbert műsora

 width=Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy célszerű szegénylegény, aki zsiványosan  width=tudott muzsikálni. Ha megsodorintotta lantját, olyan szikrázó tűzeső támadt, hogy egy kisebb város menten porig égett. Találkozott a gyémántos torkú űrhercegnővel, aki annyira finoman trilláztatta a hangját, hogy napból csupa aranypityke pattogzott a földre. Társult hozzájuk egy nagy erejű vándor, aki ördöngös módra égbe röpített minden nótát. Dalaikhoz a szavakat pedig egy minden hájjal megkent betyár szerzette, aki ha kettőt mondott, hipp-hopp, 333 lett belőle. Herczku Ágnes, Lackfi János, Novák Péter és Sinha Róbert közös kalandjából így kerekedett ki az az illusztrált verseskötet CD-melléklettel, amely egyszerre keleti és nyugati, sanzonos és népi, víg és bánatos, mostani és mindenkori. A kiadvány 2017-ben jelent meg.

Milyen az, amikor szabják az embert? Amikor elszabják? Hát, kit ilyen fából faragtak, kit amolyanból. Napról napra width= szabjuk egymást, elvárásaink vannak, a férfi szabásmintájához kell passzolnia a nőnek, a nő szabásmintájához a férfinak. Mert különben… Mert különben jön az, ami élet, ami huzavona, ami szemrehányás, ami így se jó meg úgy se jó,  mégse lehet élni nélküle.

Lackfi János versei társat kerestek, és találtak is Herczku Ágnes énekesnő és Sinha Róbert zeneszerző-gitáros személyében. A költő alakot vált, játszik, mulattat és szomorít, a dalok népiek, városiak, dévajok, tétovák, nagyon emberiek.