XXVIII.Gyulai Vár Jazz Fesztivál

[:hu]2020. augusztus 23. 19.00 óra, Várszínpad
Online jegyvásárlás
Belépőjegy: 4900 Ft

XXVIII. Gyulai Vár Jazz Fesztivál

Silhouette&Vinx

A zenekar tagjai: Vinx (ének), Evelyn Asiama (vokál), Louanda Bird (vokál), Banai Szilárd (dobok), Mirko (billentyűs hangszerek), Banai Viktor (gitár), Sipos Dávid (szaxofon), Dráb Károly (basszusgitár)

A Silhouette and Vinx egy különleges, Magyarországon egyedülálló zenei produkció.
Vinx a Bostoni Berklee  Collage of Music énekprofesszora – aki olyan nevekkel dolgozik együtt mint: Sting, Cher, Stevie Wonder, Sheryl Crow, Herbie Hancock –2016-ban csatlakozott a kiváló magyar zenészekből álló Silhouette bandhez.
Az elmúlt évben számos nemzetközi sikerrel büszkélkedhet a formáció. Európa rangos fesztiváljain és koncertermeiben játszanak headliner fellépőként. Néhányat említve: Hamburg Summer Jazz Németo., Kaliningrad City Jazz Oroszo., Chalabre Serenade Festival Franciao. Mariupol Filharmonia Ukrajna, 32 Jazz Club – Kiev.
Zenéjük stílusával kapcsolatban Vinx az egyik televízióműsorban azt mondta: „ez Funk felnőtteknek”
A magas szintű szakmaiság mellett a szórakoztatás és az őszinte, tiszta örömzene jellemzi előadásaikat.

VINX is the gift you give to someone you really care about” – Stevie Wonder

 

Nagy János Trió & Dominique Di Piazza & Vincent Mascart

A zenekar tagjai: Nagy János (zongora, billentyűs hangszerek), Frankie Lato (hegedű), Joubert Flóra (dob)
Vendégművészek: Dominique Di Piazza és Vincent Mascart

A Nagy János Trió 2019-ben volt 25 éves. A zenekar vezetője, Nagy János Erkel-díjas zeneszerző nemcsak jazz-zongoristaként, de zenekarvezetőként és zeneszerzőként is jelentős szerepet tölt be a hazai jazz életben. Saját trióját (Hard Line Trió, később Nagy János Trió néven) 1994-ben alapította. Az együttes tagjai Yanchán kívül jelenleg: FrankieLato – hegedű és Joubert Flóra – dob. Az évek során többször is módosult az együttes összetétele, de a legfontosabb változás 2014-ben történt, amikor a hagyományos zongoratrió felállásból kikerült a bőgő, s hegedű lépett a helyére. A trió ez alkalommal olyan kiváló vendégművészekkel érkezik a Gyulai Jazz Fesztiválra, mint Dominique Di Piazza, basszusgitáros és Vincent Mascart francia szaxofonművész.

 

 

Borlai Gergő a The Electrick Shockkal

A zenekar tagjai: Mike Gotthard (gitár), Gudics Martin (basszusgitár), Borlai Gergő (dobok) Szebényi Dániel (billentyűs hangszerek)

A dobosfenomén Borlai Gergőt, aki a legnagyobb hazai zenészekkel és számtalan neves külföldi sztárral is együtt játszott már, nem kell bemutatni a könnyűzenei és jazz élet kedvelőinek. A külföldön is keresett magyar szupersztár játékát a rendkívüli szakmai felkészültség mellett könnyedség, improvizációs készség és szellemesség jellemzi.

A 2016-ban alakult The Electrick Shock kvartettben mellette Mike Gotthard (gitár), Szebényi Dániel (billentyűk) és Gudics Martin (basszusgitár) játszik. Mike Gotthard Intellectual Brutality teltházas lemezbemutatója után döntöttek úgy, hogy zenekarként folytatják útjukat tovább. Többször megjárták Európa jazz színpadait, jelenleg első nagylemezük megjelenésén dolgoznak. 2018-ban orosz turnéjuk előtt egy élő stúdió felvétellel mutatkoztak be. Zenéjük fúziós jazz-rock, saját ízzel.

 [:]