The Bastard’s Story (Lear. Bábok és emberek)

2017. 07. 13. 20.30 óra, Kamaraterem

[:hu]Belépőjegy: 2.000 Ft

Online jegyvásárlás

A színdarab egy fantázia, W. Shakespeare Lear királyának változata, amely egy idős apáról és gyermekeiről szól. Az Angol király úgy dönt, hogy a „szeretet teszt” szerint osztja szét királyságát a három lánya között. A Malenki Színház változata a Gloster család történetére fókuszál: Goneril és Regan – a gonosz leányok és két fiú: Edgar (a törvényes) és Edmund (a fattyú). Amikor a reflektorfény a fiatalok felé fordul,akkor kezdődik a kegyetlen és féktelen harc az örökségért. Nincs itt király, sem bohóc. Csak emberek, bábok és ami maradt belőlük.

A történet akkor kezdődik, amikor Lear már szétosztotta a királyságát két lánya – Goneril és Regan – között. Mindeközben Edmund, Gloster grófjának törvénytelen fia visszatér száműzetéséből, hogy követelje a részét az örökségből.
A gyanúsítgatások, jogtalan vádaskodások és trükkök okozta intrikák sorozata végül pusztuláshoz és bukáshoz vezet.
Az eredeti darabtól eltérően ez a feldolgozás Gloster gróf fiának történetére fókuszál. Az öt színész és az általuk életre keltett öt báb kiemelkedő színészi játéka garantáltan a székhez ragasztja a nézőket.
A Malenki Theatre 1997-ben alakult. Azóta a csoport a modern színház területén dolgozik, kombinálva a klasszikus irodalmat az újító és a vizuális művészettel. Létezése alatt a Malenki Theatre elismeréseket kapott Izraelben, és a tengerentúlon, valamint több díjat és kritikai elismerést nyert világszerte.

„Lear Lear nélkül, amit egy fattyú mutat be, és ez csodálatosan működik a színpadon.

Lear. Bábok és emberek rendezője Michael Teplitsky, aki olyannak mutatja be a színházat, amilyennek lennie kell: fantáziadús, szórakoztató és félelmet nem ismerően kockáztat … provokatív, vicces, cinikus, erőszakos, megindító és borzasztóan releváns.”

Ayelet Dekel „Midnight East”

Szereplők:

Gloster grófja: Dima Ross

Edmund (a törvénytelen fia): Leon Moroz
Edgar (a törvényes fia): Ori Levanon

Regan (Lear középső lánya): Hadas Eyal

Goneril (Lear legidősebb lánya): Ksenia Moroz

Látványtervező: Vadim Keshersky
Zeneszerző: Eugene Levitas

Rendező: Michael Teplitsky

Az izraeli  Malenki Theatre előadása

Magyar felirattal

Fotók: Malenki Theatre

[:en]Ticket price: HUF 2000

Our story begins at the point in time when the kingdom is already divided between the two daughters of King Lear – Goneril and Regan – by ripping apart their father’s control. Meanwhile Edmund, the illegitimate son of Earl of Gloucester, returns to the kingdom from exile to claim his share of the inheritance.
A following series of insinuations, wrongful accusations and intrigues coming trick and fast end up in destruction, fall and death.
Unlike in the original play the focus of our interpretation is on Earl Gloucester’s sons’ line.
Five actors and five puppets, 20 meters of white paper, 75 minutes of incredible mixture of outstanding acting, physical and puppet theatre will keep you on the edge of your seat.
Malenki Theatre was founded in 1997. Since then the group works in the field of new modern theatre, combining classical literature with innovative and visual art. During its existence, Malenki Theatre has achieved recognition in Israel and overseas and has won many awards and critical acclaim.

Directed by: Michael Teplitsky

Performance of the Malenki Theatre in Israel

With Hungarian subtitle

[:]