TESTVÉREST

2017. 11. 02. 19.00 óra, Kamaraterem

[:hu]Belépőjegy: 2000 Ft; diák: 1000 Ft

Online jegyvásárlás

TESTVÉREST
A Nézőművészeti Kft. előadása

Az irodalom, a történelem és a mitológia tele van ismert testvérsztorikkal. Jákob és Ézsau, Káin és Ábel, Romulusz és Rémusz, és még folytathatnánk a sort. A Nézőművészeti Kft. Scherer Péter rendezésében saját történetét álmodta színpadra, amelyet Testvérest címmel mutatnak be a Gyulai Várszínház Kamaratermében.

Mindjárt 40 leszel. Mit tudsz felmutatni? Végre közelében vagy a kamaszkori álmaidnak, sok munkával itt egy nagykoncert a Barba Negrában, ami biztosan feltesz a rocktörténeti

térképre. Közben meghal a tesód, nála több évet még soha nem éltél le együtt senkivel. És elnézve ezt a mostani csajodat, aki nem tudja, mi az a loop meg a cuvée, nem is lesz még egy ilyen valaki. Persze Sacika jókor ölel és jókor ordít, ami talán több mint magányosan meghalni, álmok és célok nélkül. De nehogy már meghatódjunk önmagunktól, inkább szóljon a rock’n roll, és irány a patológia!

A csapat izgalmasan használja és kihasználja a teret, köztünk és nekünk játszanak hihetetlen természetességgel. Katona László egy személyben testesíti meg a testvérpárt, minimális külső jelzéssel, de gazdag színészi eszköztárral jeleníti meg a személyiségükben eltérő fi véreket. Simkó Katalint mindig nagy élmény színpadon látni (bár több alkalom lenne rá), hiszen kevés olyan fiatal színésznőt ismerünk, akinek tekintete, gesztusai már önmagukban egy teljes történetet mesélnek el, idegesítő Sacikából pillanatok alatt képes angyal hangú, éteri jelenséggé válni. Scherer Péter, „csak a munkáját végző”, érzéketlen patológus szerepében tűnik fel, azonban rövid monológjával emberivé és szerethetővé teszi a figurát. 

Játsszák: Katona László, Scherer Péter, Simkó Katalin

Dramaturg: Gyulay Eszter
Asszisztens: Hodászi Ádám
Jelmez: Pirityi Emese
Zene: Katona László és Molnár Gusztáv
Dalszöveg: Molnár Gusztáv
Rendező: Scherer Péter

 [:]