Szentivánéji álom

[:hu]XV. Shakespeare Fesztivál (Július 8–14.)

2019. július 14. 21.00 óra, Erkel Ferenc Művelődési Központ
Online jegyvásárlás
Belépőjegy: 2400 Ft

W. Shakespeare:
Szentivánéji álom

Szereplők: Azin Nazari, Mohammad Sadegh Maleki, Sajad Bagheri, Ghazal Shojaei, Sadegh Malek, Shahrouz Delafkar, Nazafarin Kazemi, Mostafa Koushki, Khatereh Hatami, Alireza Keymanesh

Rendező és díszlettervező: Mostafa Koushki

Átdolgozta: Bagher Soroush

Jelmeztervező: Shima Mirhamidi

Smink: Sarah Eskandari

Világítás: Ali Kouzehgar

Zene: Ali Rezania

Produkciós vezető: Hossein Judaki

Tanácsadó: Hasti Hosseini

Rendezőasszisztens: Meysam Entezari

Rendező: Mostafa Koushki

A Mostaghel Theatre (Irán) előadása

 

A Mostaghel Színház néhány éve működik Iránban, Teherán városában. Eddig több, mint 10 előadás fűződik a nevükhöz, nagyrészt Shakespeare-darabok, mint a Szentivánéji álom, a Rómeó és Júlia vagy a Romoliete. A Szentivánéji álommal 2018-ban részt vettek a gdanski Shakespeare Fesztiválon, idén januárban az indiai Keralában az ITFOK 2019 Nemzetközi Színházi Fesztiválon, s mindkét alkalommal nagy sikereket arattak mind a közönség, mind a szakma köreiben.
Ez az élénk, dinamikus produkció cirkuszi hagyományokon alapul, tele van teátrális varázslattal, meglepő színpadi megoldásokkal. A tündérmese világát az emberek világának különböző szabályai kormányozzák. A színészek akrobatikus játéka, különösen a Pucké szembeszáll a gravitáció törvényeivel, minden jelenet ámulatba ejti a közönséget, amely visszafojtott lélegzettel figyel a színpadra.

Újperzsa nyelven, magyar feliratozással

[:]