Shakespeare Ouverture /Olaszország/ előadása 

2018. 07. 09. 21.00 óra, Erkel Ferenc Művelődési Ház

[:hu]Online jegyvásárlás
Belépőjegy: 2.400 Ft

Shakespeare Ouverture
Rendező: Pino Di Buduo

A Teatro Potlach (Olaszország) előadása

Díszlet és fény: Luca Ruzza
Látvány:  Bernardo Vercelli, Fabio Di Salvo/Quiet Ensemble, Natan A. Ruzza, Teatro Potlach
Zene: Raffaello Simeoni Trio

Claudio De Maglio, Nathalie Mentha, Gulyás Zsófia, Marcus Acauan, Irene Rossi, Luca Di Tommaso, Francesco Magliocca, Hector Gustavo Riondet, Debora Colombo, Stefano Cane, Tiago Ignacio Branchini, Giuseppe Incurvati

Egy hajó hánykolódik a viharos tengeren, fedélzetén Shakespeare híres drámáinak szereplőivel. Az utasok Prospero varázslatának köszönhetően egy szigetnél szenvednek hajótörést. Calibánon, a sziget egykori urán és őrzőjén kívül feltűnik Rómeó és Júlia, ellenségeskedő családok üldözték el őket. Itt van Jago árulásának két áldozata, Desdemona és Othello, mellettük Hamlet és Ophélia, a dán herceg tragédiájának hősei. Végül maga Antonius találkozik Brutussal, a Caesar elleni összeesküvés vezetőjével.

A sziget folyamatosan változó térként jelenik meg, amely hajóról óceánra, partról erkélyre, barlangról várra változik, egy Ariel/demiurgosz varázslatának köszönhetően, aki szolgálója és cinkosa mesterének, az ezúttal láthatatlan Prosperónak. A szereplőket egy virtuális tér veszi körül, melyben úgy tűnnek fel, mint egy álomban, egy hatalmas fehér vitorlából álló díszletnek köszönhetően, mely a csodálatos videókivetítéseknek köszönhetően időről időre átváltozik.

A színház találkozik a legfejletteb technológiákkal, ami lehetőséget ad egy újszerű és innovatív dramaturgia létrehozásárára. Az előadás szerves része a költői hatású szuggesztív élő zene. A Shakespeare Ouverture, a minden idők legnagyobb írójával való új találkozáson túl, a szépség himnusza, azé a szépségé mely napjainkban, olyan múlékony.

A Teatro Potlach több mint negyven éve fennálló Színházi Kutató és Kísérleti Műhely, székhelye az olaszországi Fara Sabinán van. Művészeti identitása színházi produkciókban, utcaszínházi előadásokban, workshopokban és rezidens művészi és pedagógiai programokban nyilvánul meg, amelyek a kifejezés és az előadás technikáinak széles skáláját alkalmazzák.

 [:]