Mohácsi István: Francia rúdugrás

2019. július 30. 20.30 óra, Várszínpad
Online jegyvásárlás
Belépőjegy: 3800 Ft, 3100 Ft, 2400 Ft

Mohácsi István:
Francia rúdugrás

Szextett két felvonásban

Szereposztás:

Roskovics Ákos – Pál András

Ráth Zsuzsa – Herczeg Adrienn

Goldmark Ernő – Felhőfi-Kiss László

Csemegi Kati – Fodor Annamária

Bíró Gyula – Urbán Tibor

Székács Anikó – Losonczi Kata

A rendező munkatársaRóbert Gábor

Produkciós vezetőGáspár Anna

Jelmeztervező Remete Kriszta

DíszlettervezőFodor Viola

Rendező – Mohácsi István

Az Orlai Produkció és a Manna Produkció közös előadása

 

A darabot többek között Boccaccio erotikus novellái is ihlették, de a mai nézőnek íródott: nagyon hasonlít a tévés sitcomhoz: az egyik vicc követi a másikat, a dramaturgiája gyors és sodró lendületű. Azt szerettem volna elérni, hogy a tévéhez szokott néző egy másodpercig se unatkozzon.
A darab hat emberről szól – férjekről és feleségekről, akik különböző nehézségek és félreértések árán lesznek egymáséi. Emellett beletekintünk házasságok bugyraiba, rácsodálkozunk a pszichológia mindenhatóságára, és még azt is kiderítjük, hogy milyen sport is a francia rúdugrás.
A humor rettentő fontos ahhoz, hogy a szexuális témákat-problémákat tényleg elegánsan, de valahol mégis húsbavágóan tudjuk kezelni. Ténylegesen minden embert érintő problémákról van szó, és azt szeretném, ha mind a két nem magára ismerne: nagyon fontos, hogy mind a nők, mind a férfiak rájöjjenek, hogy nincsenek egyedül. Hogy mindezt ne sok feszengő néző előtt tudjuk elérni. Ezért kell a humor: de nem a vaskos, alpári, polgárpukkasztó humor, hanem épp ellenkezőleg: az elegáns és finom, a majdnem kimondott és mégsem mesterkélt – azaz a mindenki által elfogadható humor. (Mohácsi István)