Matei Visniec: Migránsoook – avagy túlsúlyban a bárkánk

[:hu]Erdélyi Hét (augusztus 1–7.)

2019. augusztus 2. 20.30 óra, Tószínpad
Online jegyvásárlás
Belépőjegy: 2900 Ft

Matei Visniec:
Migránsoook – avagy túlsúlyban a bárkánk

Kudelász Nóbel a műsorvezető

Szereplők:

Jakab Tamás Elihu, Migráns 4 I Barabás Árpád a Csempész, Gyerekcsempész 1, Csempész 1, Migráns 1 I Bekő-Fóri Zenkő a magas beosztású politikus, a főnökasszony, Migráns 7 I Dunkler Róbert a férj, Migráns 12 I Esti Norbert a politikailag korrekt agytornász, Migráns 15 I László Kata hosztesz 3, Lány 3, Fordító, német tanárnő, Migráns 8 I P. Fincziski Andrea hosztesz 2, Lány 2, Öreghölgy, Migráns 5 I Mezei Gabriella a feleség, Lány 6, Migráns 9, Migráns 2 I Pál Attila Ayub, Ali, Csempész 3, Migráns 13 I Szűcs-Olcsváry Gellért Fehed, a sírásó, Gyerekcsempész 2, Csempész 2, Migráns 3 I Tóth Árpád az ember akinek az arcára fagyott a mosoly, Transzvesztita, Migráns 11 I Pál-Varga Márta a kendős nő, hosztesz 1, Lány 1, Migráns 10

Hang: Boca Hunor-Lehel

Fény: Toásó István

Ügyelő: Máthé Miklós Mónika

Díszlet/Jelmez: Csíki Csaba m.v.

Zene: Csíki Csaba m. v.

Dramaturg/Fordító: Bereczki Ágota

Rendező: Zakariás Zalán

 

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház előadása

A kiváló román író, Vișniec zárt jelenetekben ábrázolja életünk kulturális, etnikai, politikai, eszmei túlterheltségének körvonalait. Ez a történet egyszerre szól a világ állampolgárairól és otthonukat vesztett individuumokról, egyszóval egy országról, melynek határai egész földünkre kiterjednek. A történetfüzérek csomópontjában az otthon szó átlényegül, ezáltal az elidegenedés és a társadalmi széthullás kényelmes megszokottságba mosódik; miközben minden, ami a valóságot közölné, sorsunk groteszk átirataként vezeti a tekintetet.
Ez az előadás letisztult formában szembesít a minden nap megélt vagy éppen eltaszított jelenünk kérdéseivel, melyeknek fizikai mélységét egy különlegesen kiépülő és folyamatosan átalakuló tér biztosítja.

[:]